Kahdeksan vapaasukelluksen SM-mitalia Kouvolaan

Timo Pöntinen

Mikko Pöntinen on myös vapaasukelluksen MM-mitalisti.
Mikko Pöntinen on myös vapaasukelluksen MM-mitalisti.

Kouvolalainen sukellusseura Vesikot voitti Paimion vapaasukelluksen allaslajien avoimissa kilpailuissa yhteensä kahdeksan SM-mitalia.

Mikko Pöntinen voitti kaikien lajien suomenmestaruuden ja vei voiton myös miesten kansainvälisessä kokonaiskilpailussa. Veera López-Lehto otti kultaa puolestaan pituussukelluksessa ja hengenpidätyksessä.

Pöntinen sukelsi pituussukelluksessa peräti 230 metriä, mikä on uusi Paimion halliennätys. Tulos on kova, sillä se vaati lyhyessä 25 metrin altaassa yhteensä yhdeksän käännöstä. Ilman räpylöitä matkaksi mitattiin 160 metriä. Hengenpidätyksen kultamitali irtosi ajalla kuusi minuuttia ja 33 sekuntia. Pöntinen on voittanut vapaasukelluksen suomenmestaruuden vähintään yhdessä lajissa jo kymmenenä peräkkäisenä vuotena.

López-Lehto puolestaan sukelsi pituutta räpylöillä 112 metriä ja pidätti paikallaan hengitystä kuusi minuuttia ja kaksi sekuntia. Naisten kansainvälisen sarjan voitti venäläinen Natalia Ovodova.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.