Kivetkin kerättiin polulta kun maailman partiotyttöjen johtaja kävi Kouvolassa

Jussi Lopperi

Kerttu Wilska-Huhtinen, silloinen Wilska, oli lippukunnanjohtajana kun Lady Baden-Powell vieraili Kouvolassa vuonna 1969.

Kouvolan Tyttöpartion historian kohokohtiin kuuluu eittämättä Lady Baden-Powellin vierailu Kouvolassa vuonna 1969. Tuolloinen lippukunnanjohtaja, nykyisin 95-vuotias Kerttu Wilska-Huhtinen muistelee, miten hänelle tuli kiire hälyttää kielitaitoiset lippukuntalaiset tulkeiksi ladyn vierailulle.

Vieraaksi tuleva lady, etunimeltään Olave, oli partioliikkeen perustajan Lordi Robert Baden-Powellin leski ja koko maailman tyttöpartiolaisten johtaja.

Vierailun kohteena oli lippukunnan leiripaikka Tuuliniemi, jossa tyttöpartiolaisilla oli juuri leiri menossa.

— Hälytin yhden lippukuntalaisen paistamaan karjalanpiirakoita ja kielitaitoiset paikalle tulkkaamaan. Poluilta piti kerätä pienetkin kivet pois, jottei Lady kompastuisi, muistelee nyt 95-vuotias Wilska-Huhtinen partioleiriä, joka sai yllättävän käänteen.

Kivien keruu oli turhaa. Kahdeksankymppinen Baden-Powell, joka oli Suomessa osallistuakseen Espoossa järjestettyyn partiolaisten maailmankonferenssiin, ei olisi ollut kivistä moksiskaan.

— Hän oikoi metsiä pitkin. Ei hän juuri poluille astunut.

Lady Baden-Powell toi leiriläisille viestiä siitä, miten partiolaisten kuuluu puhaltaa yhteen hileen.

”Sanat vaihtuvat, nimet ovat erilaisia, mutta aate on yhteinen”, raportoi seuraavan päivän Kouvolan Sanomat arvovieraan viestistä.

Tapani Olkku

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet