Kultavuodelta tuttu jässikkä Thomas Gipson III tuli takaisin Kouvolaan — ”Haluan tilastoida keskiarvokseni tupla-tuplan”

Jussi Lopperi

Thomas Gipson III oli merkittävässä roolissa, kun Kouvot voitti Korisliigassa Suomen mestaruuden 2016.

Kouvolan jäähallissa Kouvojen seurahistorian neljättä SM-kultaa toukokuussa 2016 juhlinut sentteri Thomas Gipson III pelaa myös alkavalla kaudella Kouvoissa Korisliigaa.

Lauantaina Suomeen palannut Gipson, 24, täydentää kouvolalaisjoukkueen amerikkalaispelaajien kvartetin, jossa muut jäsenet ovat Wayne Bernard, James Sinclair ja Jamie Skeen.

Mielenkiintoinen ja luottamusta herättävä asia ulkomaalaispelaajien ryhmässä on se, että kolme neljästä on ennenkin pelannut Kouvoissa.

Gipson oli mestaruuskaudella toinen niistä Kouvojen pelaajista, jotka urakoivat kahdeksan kuukauden aikana kaikki 52 ottelua. Toinen oli Tuomas Hirvonen. 201-senttinen ja 120-kiloinen Gipson tilastoi ottelukohtaisiksi keskiarvoikseen 13,2 pistettä ja 8,1 levypalloa. Levareissa hän oli Korisliigan tilastossa kahdeksas.

Hän naulasi otteluennätyksekseen 23 pistettä neljässä kamppailussa, kerran pudotuspeleissä. Levypalloja Gipson rouhi näppeihinsä enimmillään 15, kerran runkosarjassa ja kerran playoffeissa.

Ammattilaisura alkoi Kouvoissa

Kansas Staten yliopistosta lähtöisin oleva Gipson aloitti ammattilaisuransa juuri Kouvolassa. Pantteri-patsaan kanssa saunottuaan Gipson siirtyi Meksikon pääsarjaan, jossa hän pelasi 14 ottelua 12,6 pisteen ja 10,0 levypallon keskiarvoilla.

Meksikosta Gipson palasi viime kaudeksi Eurooppaan. Ranskan pääsarjassa Chalon-Sur-Saonessa hän sai pelata kahdeksan ottelua runkosarjassa ja neljä EuroCupissa. Loppukaudeksi Gipson vaihtoi Ranskassa sarjaporrasta alemmas Boulazac Basket Dordogneen, joka voitti ProB-liigan mestaruuden. Gipsonin tehot Ranskan kakkostasolla olivat 6,0 pistettä ja 4,3 levypallo ottelua kohden.

— Odotukseni tulevalle kaudelle ovat periaatteessa samat kuin viimeksi ollessani Kouvolassa. Haluan olla johdattamassa joukkuettamme jälleen yhteen mestaruuteen. Tuntuu todella hienolta palata kaupunkiin, jonka tunnen hyvin jo entuudestaan, Gipson kommentoi tuoreeltaan.

Gipson sanoo kaivanneensa Mansikka-ahon hallin tunnelmaa ja Kouvojen kannattajia. Jyri Lehtosen, Antti Hurrin ja Juho Kailion muodostama valmennusryhmä teki mestaruuskaudella Gipsoniin suuren vaikutuksen niin ammatillisesti kuin sosiaalisilla taidoillaan.

— Tuttujen valmentajien opastuksella haluan nousta liigan parhaiden pelaajien terävimpään kärkeen. Haluan tulevalla kaudella tilastoida keskiarvokseni tupla-tuplan. Yritän auttaa myös joukkuekavereitani kehittymään kaikin keinoin.

Lehtonen: Joukkueestamme koostui normaalia isokokoisempi

Päävalmentajaksi palanneen Lehtosen mukaan Gipson toi mestarijoukkueeseen tarvittavaa fyysisyyttä.

— Kauden jälkeen jäi olo, että olisimme voineet tehdä valmennuksellisesti asioita paremmin hänen kohdallaan. Nyt meillä on mahdollisuus korjata aikaisemmat virheet, Lehtonen huomioi.

Gipson (201/120), Ville Kaunisto (204/108) ja Jamie Skeen (203/109) muodostavat Lehtosen mukaan Korisliigan kookkaimman etukentän.

— Joukkueestamme koostui normaalia isokokoisempi.

Kolme harjoitusottelua tällä viikolla

Kouvot pelaa alkaneella viikolla kolme harjoitusottelua. Viime keväänä Uudenkaupungin Korihait liigakarsinnassa haastanut Lahti Basketball vierailee Manskarilla keskiviikkona. Lauantaina ja sunnuntaina Kouvot esiintyy perinteisessä harjoitusturnauksessa Salohallissa. Vastaan asettuvat BC Nokia ja Kauhajoen Karhu.

Sarjakausi Korisliigassa alkaa kahden ja puolen viikon kuluttua keskiviikkona 27. syyskuuta. Tuolloin Mansikka-ahon hallissa pelataan viime kevään puolivälierien uusinta. Kouvot isännöi viime kauden pronssijoukkuetta Helsinki Seagullsia, joka on vahvistanut miehistöään muun muassa Tuukka Kotilla ja Antti Kanervolla.

Kouvojen sopimuspelaajat 2017—18

Wayne Bernard

Thomas Gipson III

Tuomas Hirvonen

Severi Kaukiainen

Ville Kaunisto

Teemu Knihtinen

Valtteri Leino

Vili Nyman

Henri Permanto

Arttu Saarijärvi

James Sinclair

Jamie Skeen

Benjamin Vanninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.