Kouvola linjasi maskipakon päiväkodeissa ja kouluissa sisällä asioiville huoltajille

Koulunkäynti jatkuu maanantaina syyslomaviikon jälkeen.

Taimi Haimila

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Kouvolan kaupunki edellyttää kasvosuojuksen käyttöä niiltä lasten huoltajilta, jotka asioivat koulujen ja päiväkotien sisätiloissa. Kaupungin mukaan päiväkotien ja koulujen piha-alueilla ei maskia tai visiiriä tarvitse käyttää, jos pystyy pitämään 1,5 metrin turvavälin.

Asiasta on tiedotettu viestipalvelu Wilmassa tällä viikolla. Opetus jatkuu maanantaina Kouvolan kouluissa syyslomaviikon jälkeen.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzénin mukaan käytäntö koskee myös muita kuin lasten huoltajia. Esimerkkeinä hän mainitsee kiinteistöhuoltajat ja kirjastohenkilökunnan.

Franzénin mukaan maskiedellytyksestä tiedotettiin jo torstaina eikä se siten liity suoranaisesti sunnuntaina Kouvolassa raportoituihin uusiin koronavirustartuntoihin.

– Olen viimeksi sunnuntaina ollut Kymsoteen yhteydessä. Onneksi tuoreet tartunnat liittyvät jo aiemmin ilmi tulleeseen ketjuun. Mutta tilannetta on seurattava nyt todella tarkasti.

Mahdollisista muista kaupungin rajoitustoimenpiteistä keskustellaan Franzénin mukaan keskiviikkona, kun Kymenlaakson alueellinen koronaohjausryhmä kokoontuu. Ryhmässä on edustajia kunnista, Kymsotesta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, ely-keskuksesta ja aluehallintovirastosta.

– Jos jotain akuuttia tapahtuu, niin kokoonnumme tarvittaessa jo aikaisemmin.