Erikoisalojen osaajille riittää töitä — useilla yrityksillä on uusien työntekijöiden haku päällä

Jussi Lopperi

Kymen Kattokeskuksen yrittäjä ja toimitusjohtaja Tuukka Toivonen etsii uusia työntekijöitä sekä myynti- että asennustöihin. Yrityksessä on tällä hetkellä noin 30 työntekijää.
Kymen Kattokeskuksen yrittäjä ja toimitusjohtaja Tuukka Toivonen etsii uusia työntekijöitä sekä myynti- että asennustöihin. Yrityksessä on tällä hetkellä noin 30 työntekijää.

Töitä on tällä hetkellä enemmän kuin tekijöitä — muutamilla aloilla.

Esimerkiksi kouvolalainen Kymen Kattokeskus hakee asentajia Lahteen, Kouvolaan, Kotkaan ja Lappeenrantaan. Kattokeskuksen yrittäjä Tuukka Toivonen sanoo, että hakijoita on riittänyt. Tosin hakemusten määrä riippuu siitä, millaista työtä on tarjolla.

— Käytännön työhön saa kyllä tekijän. Hakemuksia tulee niin reilusti, että pääsee valikoimaan. Jos mennään provisiopalkkaukseen tai palkkaamiseen tehdyn työn mukaan, hakijoita on paljon vähemmän.

Toivonen sanoo, että myyntipuolelle on vaikeampaa löytää osaajia kuin asennuspuolelle.

— Edut ja palkkatasot ovat käytännön työssä niin korkeat, että sellainen kiinnostaa tietysti.

Toivonen harmittelee, että yritteliäisyyttä, itsensä likoon laittamista ja heittäytymistä ei tahdo enää olla.

— Edut ovat liian hyvät. Väkeä opetetaan lisäksi passiivisuuteen. Suomessa on opittu siihen, että käydään tekemässä vain se pakollinen.

Vaikka Toivonen arvostelee työn ja sen sivukulujen hintaa, haluaa hän olla puolustamassa suomalaista työtä. Hän sanoo, että oman yrityksen kaikki työntekijät ovat kotimaasta.

— Suomalaista työtä puolustetaan parhaalla tavalla siten, että ei nosteta sen hintaa liian kalliiksi. Toisaalta ulkomaisen työvoiman hintaa ei pitäisi tehdä liian halvaksi.

Toivonen sanoo, että kotimaista työvoimaa käyttäviä yrityksiä pitäisi pikemminkin palkita kuin rangaista. Varsinkin rakennusalalla on yleistä, että työntekijät tulevat ulkomailta, esimerkiksi Virosta.

Kymen Kattokeskuksella on nyt noin 30 työntekijää. Jos meneillään olevat haut onnistuvat, määrä nousee 35:een.

— Muutamalle myyjälle ja asentajalle on tarvetta. Keskiviikkona palkkasin jo yhden uuden myyjän.

Kuusankoskelainen suunnittelutoimisto TSP Engineering on hakenut lisää suunnittelijoita. Työntekijöitä on nyt 17, ja tavoitteena on laajentua seuraavien parin, kolmen vuoden aikana 20—30 työntekijän yritykseksi.

Toimitusjohtaja Seppo Hynnä sanoo, että kysyntä on tällä hetkellä harvinaisen hyvä. Hän tuli alalle 1980-luvun lopussa.

— Uusia työntekijöitä ei oikein vain tahdo löytyä. Tuoreimpaan hakuun on tullut 11 hakemusta, ja se on positiivinen yllätys, Hynnä kertoi tilanteesta torstaina.

Hän sanoo, että suunnittelijoista on pulaa, koska eläkkeelle lähtevien töitä paikkaamaan ei ole ollut tarpeeksi nuoria.

— Suunnittelijoita ei ole koulutettu, koska ala ei ole kiinnostanut.

Perheyritys Kaslink hakee lisätyövoimaa myyntiin ja markkinointiin. Yrityksellä on nyt 150 työntekijää, jossa on lisäystä viime vuoteen reilut 10 työntekijää.

Toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen sanoo, että työntekijämäärän kasvattamisen ratkaisee pitkälti uusien kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä.

— Jos kysyntä on kovaa, pystymme palkkaamaan lisää työntekijöitä myös tehtaalle.

Kukkonen kertoo, että kaikki uudet työntekijät koulutetaan vielä talon sisällä tehtäviinsä. Koulutusjaksojen pituudet ovat muutamista kuukausista jopa vuoteen.

Kouvolan kaupungillakin on haku päällä. Kaupunki etsii talonrakentamisen ja infrarakentamisen projektijohtajia.

Tekninen johtaja Hannu Tylli sanoo, että insinööreistä ja arkkitehdeistä on kova kysyntä.

— Rakennusalan osaajilla on muutenkin tällä hetkellä hyvä tilanne.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.