Hallitusvastuu ei ole vienyt ääniä Markku Pakkaselta

Lukas Pearsall

Keskustan vaalivalvojaiset ovat Kouvolan upseerikerholla. Kansanedustaja Markku Pakkanen (vasemmalla) on tyytyväinen ennakkoäänien määrään.

Kansanedustaja Markku Pakkanen seuraa läppäriltä äänimäärien kehitystä keskustan vaalivalvojaisissa Kouvolan upseerikerholla. Hän on iloinen. Puoli yhdeksän maissa Pakkasen henkilökohtainen äänimäärä on reilut 290. Hän on menossa sillä läpi.

Tällä hetkellä hänelle on kertynyt ääniä reilut 380, mikä on neljänneksi eniten Kouvolassa.

— Alku näyttää hyvältä. Eduskuntatyö ja hallitusvastuu rassaavat kuitenkin aina vähän vaaleissa.

Pakkasen mukaan myös keskustan tilanne Kouvolassa näyttää tässä vaiheessa hyvältä.

— Tavoittelimme kolmatta sijaa, ja sen myös saamme. Viime kuntavaaleissa saimme yhdeksän paikkaa. Jos nyt tulee 1-2 paikkaa lisää, se on hyvä

Pakkanen sanoo olevansa tyytyväinen, jos hänen henkilökohtainen äänimääränsä asettuu 600—700:n kieppeille. Se on samalla mittari, miten hyvin hän on hoitanut kuntalaisten mielestä työnsä.

— Jos olisin sössinyt pahasti, se näkyisi äänimäärässä.

Pakkanen iloitsee myös eduskunta-avustajansa Jenny Hasun (kesk.) menestyksestä. Hasu on kerännyt Kouvolassa keskustan ehdokkaista toisiksi eniten ääniä. Puoli kymmeneltä illalla hän on menossa läpi 335 äänellä, kun äänistä on laskettu reilut 50 prosenttia.

Kuntavaalien ensikertalainen, 31-vuotias Hasu jännittää vaaleja kotonaan Jaalassa — yöpuvunhousut jalassa. Kello 23:een mennessä Hasun äänimäärä on reilut 440. Kaikista äänistä on laskettu nyt reilut 81 pronsettia.
Hasu on menossa tällä hetkellä kirkkaasti läpi.

— Sain 206 ennakkoääntä. Olen erittäin otettu ja yllättynyt siitä määrästä, hän sanoo.

Hasu uskoo korkean äänimääränsä johtuvan siitä, että hän on tehnyt omannäköistä, iloista ja eteenpäin katsovaa vaalikampanjaa.
— Olen pyrkinyt tavoittamaan ihmisiä ja puhumaan niistä asioista, jotka koskevat arkea ja palveluita — eli kuntalaisten perusasioita.

Lisätty Jenny Hasun osuus kello 23.10.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet