Iittiläinen mies oli jäädä kohti tulleen veneen alle — Kuljettaja poistui paikalta

Mies ei loukkaantunut, mutta perämoottori vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Kai skyttä

Iittiläinen mies oli jäädä kohti tulleen veneen alle — Kuljettaja poistui paikalta

Perämoottorilla varustetussa soutuveneessä kalastanut iittiläismies oli jäädä kohti tulleen isomman veneen alle Leininselällä maanantaina. Hänen mukaansa kyse oli päälleajosta, ei kahden veneen yhteentörmäyksestä, kuten Kouvolan Sanomissa keskiviikkona kerrottiin.

— Olin paikallani, kun selän takaa kuului muutaman sadan metrin päässä olevan veneen ääni. Jatkoin hommia, mutta aloin ihmetellä, kun vene tuli koko ajan samalla vauhdilla kohti. Katsoin olan yli, ja vene oli enää noin 20 metrin päässä. Ei siinä ollut enää mitään tehtävissä.

Miehelle jäi mielikuva, että toisen veneen kuljettaja onnistui kääntämään hieman vasemmalle juuri ennen törmäystä. Hän ei loukkaantunut, mutta veneen perämoottori sai kovan osuman. Sen polttoainetankki irtosi kiinnikkeistään eikä mene enää paikalleen.

— Vene tuli takaisin ja pysähtyi vähän matkan päähän. Siinä oli mies, nainen ja kaksi arviolta alle kouluikäistä lasta. Kuljettaja kysyi, onko kaikki hyvin. Vastasin, että ei ole. Hän sanoi, että veneeseen oli tullut reikä ja hänen on lähdettävä maihin. Yritin huudella hänen nimeään, mutta hän ei enää välittänyt, vaan ajoi Kausalan venevalkaman suuntaan.

Iittiläismies soitti hätäkeskukseen, joka lähetti Leininselälle pelastuslaitoksen väkeä ja poliisin. Mies tosin pääsi maihin jo ennen heidän saapumistaan paikalle ilmaantuneen tuttavansa hinauksessa. Poliisille hän teki rikosilmoituksen, koska päälleajaja oli poistunut paikalta.

Toista venettä ei enää nähty. Mies arvelee kuljettajan nostaneen sen trailerille ja ajaneen pois.

— Voihan olla, että hän hätääntyi, ja jos veneeseen tuli reikä, ehkä hänen piti lasten takia häipyä. Silti olisi jotenkin luullut hänen ottavan yhteyttä. Vahinkojahan sattuu. Oltaisiin sovittu asia ja sillä selvä.

Luetuimmat