Anjalalaiset taistelevat uuden koulun puolesta — Vanhemmat järjestävät mielenosoituksen

Anjala elää -yhdistyksen vetoomus keräsi 1 409 allekirjoitusta. Anjalalaiset suunnittelevat mielenilmausta uuden koulun rakentamisen puolesta.

Jussi Lopperi

Anna Peltola luovutti vetoomuksen Harri Helmiselle (sd.). Mukana taka-alalla olivat myös Jorma Liukkonen (vas.), Vesa Vainio (kd) ja Kimmo Jokiranta (kesk.).
Anna Peltola luovutti vetoomuksen Harri Helmiselle (sd.). Mukana taka-alalla olivat myös Jorma Liukkonen (vas.), Vesa Vainio (kd) ja Kimmo Jokiranta (kesk.).

1 409 vetoomuksen allekirjoittajaa haluaa, että Anjalaan rakennetaan uusi koulu. Anjala elää -yhdistyksen puheenjohtaja Anna Peltola luovutti vetoomuksen maanantaina Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Harri Helmiselle (sd.).

— Anjalaan tarvitaan uusi koulu, koska se on ehto kylän elinvoimaisuudelle, Peltola sanoo.

Anjalassa sijaitseva alakoulu on ollut suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi kaksi vuotta. Oppilaat ovat käyneet koulua väistötiloissa Inkeroisissa vuoden 2016 syksystä lähtien.

Liikkeellä jo kolmatta kertaa

Anjala elää -yhdistykselle vetoomus on jo kolmas. Aiemmat vetoomukset Anjalan koulun puolesta ovat keränneet 1 889 ja 1 661allekirjoitusta.

Vuonna 2016 lasten ja nuorten lautakunta suositteli tiukan äänestyksen jälkeen, että Anjalaan rakennetaan uusi koulu. Seuraavaksi vuodeksi valtuusto varasi 300 000 euron määrärahan Inkeroisten ja Anjalan alueen kouluratkaisun suunnitteluun.

Kaupunginjohtaja Marita Toikka esitti maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle 18 peruskoulun mallia, jossa Anjalan uutta koulua ei enää ole. Kaupunginhallitus ei tehnyt mallista esitystä valtuustolle, vaan lähetti perusopetuksen kehittämisen lasten ja nuorten lautakunnan käsittelyyn. 

— Tällä vetoomuksella pyydämme, että päättäjät pysyisivät päätöksissään, Peltola sanoo.

Huolestunut isä pohtii päiväkoti-ikäisten kohtaloa

Vetoomuksessa nostetaan esille uuden koulun käyttö monitoimitilana.

— Koulun liikuntasali oli Anjalan jumppaseuran käytössä. Seura haluaa tarjota terveellistä ja turvallista toimintaa, joten se ei tällä hetkellä toimi koululla, Peltola sanoo.

Hän viittaa sisäilmaongelmiin.

Jussi Lopperi

Anjalassa asuvan Jari Koivusen lapset ovat 6- ja 10-vuotiaita.
Anjalassa asuvan Jari Koivusen lapset ovat 6- ja 10-vuotiaita.

— Minua mietityttää myös esikoululaisten ja päiväkodin kohtalo. Niiden kiinteistöt tarvitsevat vähintään remonttia. Joissakin suunnitelmissa ne oli piirretty samaan rakennukseen koulun kanssa, Jari Koivunen sanoo.

10- ja 6-vuotiaiden anjalalaislasten isä oli mukana luovuttamassa vetoomusta.

Mielenilmaus koulun puolesta

Peltolan mukaan Anjalan asukkaat suunnittelevat mielenilmausta Kouvolan keskustaan.

Mielenilmaus olisi ennen seuraavaa valtuuston kokousta, jossa käsitellään kouluverkkopäätöstä. Edellisen kerran anjalalaisvanhemmat osoittivat mieltään koulun puolesta vuoden 2016 lokakuussa.

— Mielenilmaukseen osallistui viimeksi kymmeniä ihmisiä, Peltola sanoo.

Juttua päivitetty 29.10. klo 17.46: Lisätty tieto kaupunginhallituksen päätöksestä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset