Kauppalankadulle tulee kahdet uudet liikennevalot — valoilla parannetaan Ratamokeskukseen kävelevien ja pyöräilevien turvallisuutta

Katja Juurikko

Kouvolan kaupungin rakennuttama Marjoniementien jatke valmistuu syksyyn 2019 mennessä. Ratamokeskuksen rakentamisen on suunniteltu alkavan keväällä 2019.
Kouvolan kaupungin rakennuttama Marjoniementien jatke valmistuu syksyyn 2019 mennessä. Ratamokeskuksen rakentamisen on suunniteltu alkavan keväällä 2019.

Vuonna 2021 käyttöön otettava Ratamokeskus vaikuttaa ympäristön tie- ja paikoitusjärjestelyihin.

Nelikaistaiselle Kauppalankadulle tulee kahdet liikennevalot lisää: Marjoniementien ja Saumaväylän sekä Kotiharjuntien ja Vuorikadun risteyksiin.

Kevyen liikenteen turvallisuus oli syy, miksi kaupunki päätyi liikennevaloihin kiertoliittymän sijaan, suunnittelupäällikkö Tapani Vuorentausta kertoo.

— Kiertoliittymässä kevyelle liikenteelle olisi pitänyt rakentaa tunneli, mikä olisi ollut kallis ratkaisu ja kaupunkikuvallisesti hankalan näköinen.

Henkilökunnalle noin 200 parkkipaikkaa paloaseman viereen

Vuorikadun risteykseen tulevat valot turvaavat henkilökunnan liikkumisen paloaseman viereen ja taakse rakenneltavalta parkkipaikalta.

Paikoitusalueen rakentaminen voi alkaa syksyllä, kun Kauppalanraitin asemakaava ja katusuunnitelmat on hyväksytty. Valtuuston on tarkoitus päättää asemakaavasta toukokuussa.

Paikoitusalueelle on varattu 250 000 euron määräraha tämän vuoden talousarvioon.

Kaupunki rakennuttaa liikennevaloristeykset ja paikoitusalueet valmiiksi Ratamokeskuksen valmistumiseen mennessä. Marjoniementien jatkeen on tarkoitus valmistua syksyyn 2019 mennessä.

Luetuimmat