Carabinieri oli vahvin Kymi GP:ssä — Timokon hurja aloitus kostautui lopussa, Elitloppet-voittaja sai taipua Kouvolan raviradalla

Satu Pitkänen

Timoko on ohitettu! Elitloppet-voittaja sai tunnustaa Carabinierin paremmakseen.

Satu Pitkänen

Kouvolan tuhatpäinen yleisö sai nähdä Josefin Sandkvistin hoitaman Carabinierin tulisen kirin voittoon.

Satu Pitkänen

Johan Untersteiner ja Carabinieri ovat ymmyrkäisinä ilosta Kymi GP:n voiton jälkeen.

Ranskalaistyylinen kilpailu, kuvailtiin yleisössä tämän vuoden Kymi Grand Prixia. Ajettiin alusta lähtien täysiä ja voitto päämääränä.

Timoko koetti kärkeen radalta kolme, mutta se sai yllättäen rinnalleen Seabiscuitin, joka yritti tosissaan keulapaikkaa Mika Forssin ohjastamana. Ensimmäiset 500 metriä hurjasteltiin peräti 06-vauhtia, mutta Björn Goop Timokon rattailla oli sitä mieltä, että keulaa ei anneta pois.

Kymi GP:n kaltaisia nimikilpailuja haluaa jokainen ohjastaja voittaa.

Kierros ennen maalia Johan Untersteiner näki tilaisuutensa käyneen. Hän nosti Carabinierin kolmannelle radalle ja ajoi Timokon rinnalle.

— Kun aloitus meni niin kovaksi, tiesimme, että Carabinierilla on mahdollisuus. Se on vahva ja nopea hevonen, mutta sen lähtönopeus ei ole niin hyvä, hevosen omistajia edustava Roger Larsson kertoi.

Carabinieri nakersi Timokon vastarinnan jo ennen loppusuoraa.

— Aloin uskoa hevoseni voittoon jo 500 metriä ennen maalia. Björn Goop alkoi jo pyytää hevoseltaan vauhtia, ja omissa ohjissani tuntui vielä painetta, Untersteiner sanoi.

Carabinieria valmentaa isä-Untersteiner, Peter.

— Isä haluaa ajaa kilpaa Ruotsissa, joten hän lähettää minut mielellään ajamaan ulkomaille, Johan nauroi.

Edellisen kerran Johan Untersteiner on ajanut Suomessa 11 vuotta sitten oppilasohjastajien EM-kilpailuissa, jotka hän voitti.

— Kymi GP:n kaltaisia nimikilpailuja haluaa jokainen ohjastaja voittaa ja saada nimensä kunniatauluun, Untersteiner hymyili ennen lähtöä luvattuun iltasaunaan.

Carabinierin omistaa 11 osakkaan kimppatalli, joka on myös sen kasvattaja. Se on nyt kuusivuotias ja on jo ehtinyt kilpailemaan Ranskassa viisi kertaa.

— Siellä se on voittanut kerran ja ollut totossa kolmesti. Vahvana hevosena sille käy pikemminkin pitkät matkat, joita Ranskassa ajetaan. Sinne olisi tarkoitus suunnata jatkossakin, Roger Larsson pohti.

Vaikkei Timokon rattailla istunut Goop vienytkään pääkilpailun voittoa, ei hänen reissunsa Kouvolaan ollut tulokseton. Goop kirjasi nimensä kolmen lähdön voittajaksi.

Ensimmäinen niistä tuli kolmevuotiaan, vasta kaksi kertaa startanneen ranskalaisomisteisen Classic Connectionin rattailla. Kolmevuotias ori näytti takakavioita kokeneemmille suomalaisille kilpakumppaneilleen.

Toinen voitto tuli Jouni Kaikko Memorialissa, jossa Veijo Heiskasen Ruotsissa valmentama Some Summit oli aivan omaa luokkaansa kahdeksan kuukauden kilpailutauonkin jälkeen. Kolmas voitto tuli sentään suomalaisen valmentamalla hevosella, kun Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti oli yhtä ylivoimainen kuin edellinen voittaja.

Välähdys esitteli kotiyleisölle kuntoaan juhannuksen Nordic Kingin alla. Se leikitteli voittoon kylmäveristen valiodivisioonassa kellottaen ohjastaja-valmentaja Ville Korjuksen mukaan hurjia aikoja lyhyillä pätkillä. Välähdyksen suhteen kaikki onkin kunnossa ensi viikonlopun Härmän koitosta varten.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.