Rakennusalan lakko voi jumiuttaa Keltakankaan työmaan — Risteyssillan rakentaminen alkaa

Työmaan kiertotiet muuttuvat kesällä, kun urakka siirtyy uuteen vaiheeseen.

Katja Juurikko

Keltakankaan eritasoliittymän on tarkoitus olla valmis marraskuussa.
Keltakankaan eritasoliittymän on tarkoitus olla valmis marraskuussa.

Laajeneva rakennusalan lakko saattaa uhata valtatie 15:n parannusta ja siihen liittyvää Keltakankaan eritasoliittymän rakennusta.

— Jos kirvesmiesten sekä betoni- ja asfalttityöntekijöiden saaminen vaikeutuu, aikataulut menevät sekaisin. Vaikeudet eivät pääty mahdollisen lakon loppumiseen, koska sitten kaikki tulevat tarvitsemaan asfalttia yhtä aikaa, harmittelee projektipäällikkö Seppo Mielonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Rakennusalan työehtoneuvottelut ovat jumissa. Rakennusliitto on ilmoittanut useita lakkopäiviä touko- ja kesäkuulle. Mukana on kymmeniä yrityksiä.

Viime lokakuussa aloitetut työt ovat toistaiseksi edenneet suunnilleen aikataulussa. Uuden eritasoliittymän on tarkoitus olla valmis marraskuussa.
Risteyssillan telineitä rakennetaan parhaillaan, ja valaminen on tarkoitus aloittaa kesäkuun alussa. Työmaalla on käynnissä myös monia muita töitä, kuten kallioiden louhintaa,  penkereiden tekoa sekä Kenraalintien ja Matarojantien välille rakennettava alikulkutunneli.

Työmaalla on käytössä kiertoteitä autoille, ja sinne on rakennettu tilapäinen liikenneympyrä, jotka viime vuonna aiheuttivat päänvaivaa autoilijoille. Jotkut tulkitsivat liikennemerkkejä väärin ja päätyivät ajamaan väärään suuntaan.

Mielosen mukaan vastaavaa palautetta ei ole enää tullut. Jossain vaiheessa kesällä liikennejärjestelyt muuttuvat uudelleen, kun työt siirtyvät uuteen vaiheeseen.

— Tässä rakennetaan palapeliä monesta palasta. Risteys on vaikea paikka, mutta kyllä siellä pärjää, kun muistaa ajaa hiljaa.