Jokohan se Valkealanväylä on aurattu? Katso täältä miten teitä hoidetaan Kouvolassa talvella

Tiedot teiden hoidosta näkyvät verkossa lähes reaaliajassa.

Kuvakaappaus Liikennepalvelusta

Liikennetilannepalvelusta näkee, onko tie aurattu, suolattu tai hiekoitettu.
Liikennetilannepalvelusta näkee, onko tie aurattu, suolattu tai hiekoitettu.

Aamulla töihin lähtiessä ei enää tarvitse arpoa, onko työmatkan kadut aurattu. Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta näkee, onko esimerkiksi oman reitin tiet aurattu, hiekoitettu tai suolattu.

Tiedot talvikunnossapidosta päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa. Samasta palvelusta löytyvät myös kelikamerakuvat.

Liikennetilanne-palvelu on etukäteisjoululahja tienkäyttäjille.

Liikennetilanne-palvelu on etukäteisjoululahja tienkäyttäjille.
- Olemme kuunnelleet yksityishenkilöiden ja ammattikuljettajien toiveita, sanoo väylänpidon ylijohtaja Mirja Noukka Liikennevirastosta.

Tiedot tulevat kunnossapitäjiltä

Palveluun tulevat tiedot tulevat urakoitsijoilta. Jos esimerkiksi suolausauto on juuri nyt kuutostielle, tieto suolauksesta löytyy jo parin minuutin päästä palvelun kartalta.
Liikennetilanne-palvelun karttaan on merkitty, milloin ja millaista talvikunnossapitoa tietylle tieosuudelle on tehty viimeisen kolmen päivän aikana.

Kartasta näkee värin perusteella, kuinka kauan sitten talvihoitoa on tehty. Tummin väri kertoo, että viimeisimmästä suorituksesta on kulunut alle tunti, ja vaaleimmalla värillä puolestaan merkitään kaikki 12-72 tuntia sitten tehdyt toimenpiteet.

Talvikunnossapidon palvelu on kokeiluvaiheessa ja sitä kehitetään palautteen pohjalta. Reaaliaikaista seurantatietoa ei vielä saada ihan kaikista kunnossapitoajoneuvoista.

Teknisten syiden takia kartalla esitetty ajoneuvon kulkema reitti voi poiketa hieman maastossa kuljetusta reitistä. Tämä johtuu siitä, että kartalle piirrettävä reitti muodostetaan erillisen reitinlaskennan kautta.

Näin löydät talvikunnossapidon tiedot Liikennetilanne-palvelusta

1. Mene Liikennetilanne-palveluun
2. Valitse sivun oikeasta reunasta löytyvästä valikosta painike "Talvikunnossapito".
3. Zoomaa lähemmäs, kunnes näet kartalla sinertäviä viivoja. Samassa myös valikon "zoomaa lähemmäksi" -huomautus katoaa.
4. Klikkaa haluamassasi kohtaa kartalla näkyvää viivaa. Näin saat tarkemmat tiedot kyseissä paikassa kolmen viimeisen vuorokauden aikana tehdyistä talvikunnossapidon töistä.Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet