Upseerin päiväkodille Korialla valtakunnallinen tunnustus ympäristökasvatustyöstä

Korialla tehdään tavoitteellista ympäristökasvatustyötä.

Marjo Pakkanen

Upseerin päiväkodissa Ulkona oppimista toteutetaan lähiluonnossa ja vehreällä pihalla, jossa myös ruokaillaan ja vietetään lepohetkiä.
Upseerin päiväkodissa Ulkona oppimista toteutetaan lähiluonnossa ja vehreällä pihalla, jossa myös ruokaillaan ja vietetään lepohetkiä.

Upseerin päiväkoti Korialla on saanut valtakunnallisen Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomen tunnustuksen Ympäristökasvatuksen ruusun. Ruusuja myönnettiin ympäri maata kaikkiaan neljä kappaletta.

Kouvolan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että palkinto myönnettiin päiväkodille monipuolisesta ja yhteisöllisestä ympäristökasvatuksen, puutarhakasvatuksen ja kestävän kehityksen työstä varhaiskasvatuksen arjessa.

20 vuotta sitten perustetun Upseerin päiväkodin pihalle on noussut 3,5 vuodessa vehreä oppimisympäristö, jonka päiväkodin lapset tuntevat Piippolan vaarin puutarhana.

Puutarhassa on muun muassa kasvihuone, aistipolku, komposti, hyönteishotelleja ja marjapensaita.

–Unelmamme on ollut yhdessä tekemisen myötä tuoda lapsille aitoja osallisuuden kokemuksia, ottaa perheet mukaan Piippolan vaarin puutarhan arkeen sekä tuottaa kaikille kokonaisvaltaista hyvinvointia, päiväkodin varhaiskasvatuksen opettajat Kati Laaksonen ja Anu Honkanen kertovat.

– Tämä on loistava esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun yhdessä kääritään hihat ylös. Tällaisena aikana tarvitaan paitsi toivoa, myös tekoja, Kouvolan varhaiskasvatuksen ympäristökasvatuksen asiantuntija Marjo Pakkanen sanoo.

Pakkasen mukaan tunnustus on erinomainen uutinen myös kouvolalaiselle varhaiskasvatukselle.

– Olemme tehneet suunnitelmallista ja tavoitteellista ympäristökasvatustyötä jo useamman vuoden ajan. On upeaa ja innostavaa, että se kantaa myös tällaista hedelmää.