Anttilan ravien ruuhkaisimmassa lähdössä radalle karauttivat keppihevoset — yleisöä kaikkien aikojen ennätys

Satu Pitkänen

Uutena lajina Anttilassa nähtiin keppihevosten sprintti. 6—12-vuotiaiden lähdössä vanhemmat kilpailijat lähtivät takamatkalta.
Uutena lajina Anttilassa nähtiin keppihevosten sprintti. 6—12-vuotiaiden lähdössä vanhemmat kilpailijat lähtivät takamatkalta.

Satu Pitkänen

Berlioz haki raviaan Aada Salon tuulettaessa nuoren ponin voittoa. Isä Matias Salo eurasi oranssissa paidassa tyttäriensä menestystä.

Anttilan paikallisravit houkuttelivat nuoria ihmisiä ja hevosia. Perjantai-illan ruuhkaisimmassa lähdössä radalle karauttivat keppihevoset.

Kausalasta Anttilaan oli saapunut Salo Stablen värejä kantava kuljetusauto. Sen sisuksissa ei tällä kertaa matkannut Onirique eikä mikään muukaan Matias Salon menestysravureista, vaan Salon perheen tyttärien Aadan ja Ainon suojatit, shetlanninponit Berlioz, Eachan Call ja Golden Geronimo.

— Katsottiin, että lähellä on tällaiset ravit ja siellä oli sopivia sarjoja meidän poneille. Nuorille poneille haettiin kokemusta, ja Golden Geronimolle valmistelua sunnuntain starttiin Mikkelissä, Aada kertoi.

Siskoksilla on valmennuksessaan viisi ponia, ja niistä parhaan eli Geronimon tavoitteena on tänä kesänä Jyväskylän ponikuninkuusravit. Rataa Salot pitivät kapeana mutta silti hyvänä. Linjalähetyskään ei sinänsä tuottanut ongelmia.

— Paitsi Geronimon kanssa oli hankalampaa. Se lähti niin pitkältä takamatkalta, että kuulutus ei kuulunut sinne asti, enkä yhtään tiennyt koska piti kääntää ajosuuntaan, Aada lisäsi.

Anttilan ravit on pitänyt suosionsa joka vuosi, kun ravit on päästy ajamaan poutasäässä.

— Lippuja myytiin arviolta nelisensataa. Kun päälle lasketaan sponsoreiden vapaaliput, hevosten mukana tulleet ihmiset sekä kaikki alle 16-vuotiaat, voidaan varovaisestikin arvioida yleisöä olleen ainakin 600. Ehkä jopa kaikkien aikojen ennätys, Anttilan hevoskasvattajat ry:n sihteeri Sari Ahola arvelee.

Alle 16-vuotiaita houkutti paikalle varmasti viime aikojen muotilaji keppihevoskilpailut. ”Keppareilla” kilpailtiin kolmessa ikäryhmässä, joista eniten osallistujia oli 6—12-vuotiaiden lähdössä. Se ajettiin tasoitusajona niin, että nuoremmat saivat hyvityksen. Yllättäen myös aikuisten lähtö keräsi viisi osanottajaa, ja ansaitsi kenties illan riemukkaimmat suosionosoitukset.

— Keppihevoslähdön idea tuli lasten vanhemmilta, tai pikemminkin kenties isovanhemmilta. Se on hauska lisä ohjelmaan ja järjestetään varmasti uudelleenkin, Anttilan hevoskasvattajien puheenjohtaja Ilkka Föhr totesi tyytyväisenä.

— Anttilan ravien kaltaisella tapahtumalla on paikkansa, kun nyt houkutellaan uusia ihmisiä raveihin. Täällä on aina paljon ensikertalaisia sekä sellaisia, jotka käyvät raveissa vain kerran vuodessa, Anttilassa. Kesäilta ja maalaisravit houkuttelevat ihmisiä, ja täällä pääsee lähelle hevosia, Föhr lisäsi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.