Kuntotalon sisäkatto romahti kesken lasten koripalloharjoitusten – Kukaan ei loukkaantunut

Palloilusali on toistaiseksi suljettu, kunnes asiantuntijat ovat tarkastaneet katon.

Jussi Lopperi

Kuntotalon palloilusali on toistaiseksi käyttökiellossa. Arkistokuva.
Kuntotalon palloilusali on toistaiseksi käyttökiellossa. Arkistokuva.

Kouvolan Kuntotalon sisäkatosta putosi iso kattolevy hallin lattialle perjantaina. Kaupunki tiedotti asiasta perjantai-iltana.

– Onnettomuus tapahtui noin kello 17 perjantaina kesken seuravuoron, Kouvolan liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos kertoi illalla Kouvolan Sanomille.

Hänen mukaansa palloilusalin katon yhdestä nurkasta irtosi noin kaksi metriä leveä ja vajaan metrin pituinen hyvin painava palanen.

Salissa oli onnettomuushetkellä käynnissä Kouvojen alle 14-vuotiaiden poikien harjoitukset. Reetta Piipari Kouvoista vahvistaa, ettei kukaan loukkaantunut. Hänen mukaansa harjoituksissa oli paikalla yhdeksän henkilöä.

Kuntotalon palloilusali on toistaiseksi käyttökiellossa. Asiantuntijat tarkastavat katon maanantaina.

Koronavirusrajoitusten vuoksi salivuoroja ei viikonlopulle juurikaan ole varattu, mutta maanantaille vuoroja on jo useampi. Tällä hetkellä Kouvolassa vain alle 15-vuotiaiden ryhmäharjoittelu on sallittua ja sekin alle 10 hengen ryhmissä.

Suomen ympäristökeskus Syke ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittivat torstaina, että isojen hallien ja maneesien sekä erityisesti kuplahallien kattorakenteita on nyt syytä tarkkailla aktiivisesti. Osissa maata lumikuorma on Syken ja Tukesin mukaan kasvanut nopeasti tavanomaista suuremmaksi.

Kirke Roos ei kuitenkaan usko, että lumikuorma olisi ollut syynä Kuntotalon onnettomuuteen.

Uutista päivitetty kello 21.04.