Kymenlaaksossa ei yhtään uutta vahvistettua koronavirustapausta – Suomessa oli keskiviikkona 880 laboratoriovarmistettua koronavirustapausta

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella uusien tartuntojen päivittäinen määrä on jo laskussa.

Minna Mänttäri

Kymenlaaksolaisia kehotetaan noudattamaan valtioneuvoston tekemiä linjauksia, joilla koronaviruksen aiheuttamaan epidemiaa pyritään hidastamaan.
Kymenlaaksolaisia kehotetaan noudattamaan valtioneuvoston tekemiä linjauksia, joilla koronaviruksen aiheuttamaan epidemiaa pyritään hidastamaan.

Kymenlaaksossa ei ole todettu vuorokauteen yhtään uutta koronavirustartuntaa. Niitä on edelleen yhteensä kahdeksan. Kuluvalla viikolla vahvistettujen tartuntojen määrä on kasvanut kolmella.

Kymenlaakson ensimmäinen koronavirustartunta todettiin 14. maaliskuuta. Testauskäytännöt muuttuivat 16.3. eikä lievästi oireilevia ole sen jälkeen testattu, joten luku voi todellisuudessa olla huomattavasti suurempi.

Kymsote varautuu koronaviruksen aiheuttamaan epidemiaan. Varautuminen aiheuttaa muutoksia Kymsoten palvelujen toiminnassa. Niistä löytyy kootusti tietoa täältä.

Husin alueella tartuntamärät laskussa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella on todettu eilen 35 uutta koronavirustartuntaa. Yhteensä Husin alueella on nyt todettu yhteensä 596 varmistettua tartuntaa.

Uusien varmistettujen tartuntojen lukema on nyt toista päivää laskussa Husin alueella. Keskiviikkona julkaistujen uusien tartuntojen luku oli 49 ja tiistaina 74. Tiistainen lukema on toistaiseksi suurin päivittäinen lukema tartunnoissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi eilen keskiviikkona, että Suomessa oli 880 laboratoriovarmistettua koronavirustapausta. THL:n eilen kertomien tietojen mukaan Suomessa oli 82 potilasta sairaalahoidossa. Heistä 22 oli tehohoidossa.

Eilen kerrottiin lisäksi kahdesta uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Suomessa koronavirustartunta on nyt tiettävästi aiheuttanut kolme kuolemaa. Niistä kaksi on Husin ja yksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella.