Kymenlaaksossa on todettu torstaina 11 uutta koronavirustartuntaa – Kouvolassa kolme uutta tartuntaa

Katja Juurikko

Koronanäytteitä otetaan Kouvolassa muun muassa Pihlajalinnan drive in -pisteessä.
Koronanäytteitä otetaan Kouvolassa muun muassa Pihlajalinnan drive in -pisteessä.

Kouvolassa on todettu torstaina kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Yhteensä epidemian alusta saakka tartuntoja on todettu Kouvolassa 441.

Kymenlaaksossa on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa torstaina. Tartuntoja on nyt todettu Kymenlaakson sote-kuntayhtymän Kymsoten alueella yhteensä 778 epidemian alusta alkaen.

Sairaalahoidossa on yhdeksän.

Suomessa on raportoitu 423 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 446 uutta tartuntaa, mikä on miltei tuhat eli 960 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin todettiin 3 486 tartuntaa.

Tartuntojen lisääntyessä myös taudin ilmaantuvuusluku jatkaa kasvuaan. Koko maan ilmaantuvuusluku on reilut 76 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Kymenlaaksossa koronaviruksen tartuttavuusluku on kasvanut. Viimeisen kahden viikon jakson aikana tartuntoja on todettu 74,5 sataatuhatta asukasta kohden. Sitä edeltävien kahden viikon aikana luku oli 70,86.

Kymenlaaksoa suuremmat tartuttavuusluvut löytyvät Helsingin ja Uudenmaan alueelta, Varsinais-Suomesta ja Pohjois-Savosta.

Suurin ilmaantuvuusluku on yhä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin yli 127 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 12,5 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta asti 44 039 koronatartuntaa.

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista. THL päivittää myöhemmin myös koronarokotteen saaneiden ihmisten määrän.

STM ja THL: Koronavirustartunnat ovat kääntyneet selvään kasvuun

Koronavirustartuntojen tapausmäärä on kääntynyt selvään kasvuun, kertovat sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoo viikoittaisessa tilannekatsauksessa, että koronatesteihin on hakeuduttu tammikuun lopussa jälleen enemmän kuin vuodenvaihteessa.

Testien määrä kasvoi viime viikolla neljänneksellä edeltävään viikkoon verrattuna. Samalla positiivisten näytteiden osuus on pysynyt otetuista testeistä yhtä korkeana. Voipio-Pulkin mukaan tämä tarkoittaa, että tartuntamäärän nousu on todellinen havainto.

Rajoituksia jatkettiin keskiviikkona

Yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet pysyvät kiellettynä Kouvolassa ja koko Kymenlaaksossa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona, että nykyisiä rajoituksia jatketaan helmikuun loppuun asti.

Rajoitus koskee kokoontumisia sekä sisä- että ulkotiloissa, avi tiedottaa. Samalla se jatkoi rajoituksia Helsingissä ja Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa.

Avin päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Avin toimivalta ei ulotu yksityistilaisuuksiin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan eikä viranomaisten kokouksiin. Niitä avi suosittelee painokkaasti välttämään ja järjestämään etänä aina kun se on mahdollista.

Uutista päivitetty kello 12.10. Lisätty tieto THL:n kuntakohtaisista luvuista ja tartuttavuusluvusta.

Uusimmat uutiset