Ehdotus: Kouvolan valtuusto ja kaupunginhallitus pienenevät, lautakuntia vähennetään

Myös kaupungin ammatillista organisaatiota tiivistetään.

Katja Juurikko

Kouvolan kaupunginvaltuuston koko pienenee 51 jäseneen, jos ohjausryhmän ehdotus menee läpi. Arkistokuva joulukuulta 2019.
Kouvolan kaupunginvaltuuston koko pienenee 51 jäseneen, jos ohjausryhmän ehdotus menee läpi. Arkistokuva joulukuulta 2019.

Kouvolan kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen koko pienenee ja lautakuntien tehtävät järjestetään uudelleen, mikäli kaupunginhallituksen asettaman ohjausryhmän ehdotus menee läpi valtuustossa.

Ohjausryhmän ehdotuksessa valtuuston koko pienenee 59 jäsenestä 51:een. Kaupunginhallituksen jäsenmäärä vähenee 13:sta 11:een.

Tulevaisuusjaosto, maaseutulautakunta sekä rakennus- ja ympäristölautakunta lakkautetaan ja niiden tehtävät siirretään muille viranomaisille ja toimielimille.

Tulevaisuusjaoston tehtäviä hoitaisi jatkossa muun muassa kaupunginhallitus. Rakennus- ja ympäristölautakunnan tehtäviä varten perustetaan teknisen lautakunnan alaisuuteen lupajaosto.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäsenmäärä vähenee 13:sta 11:een. Teknisen lautakunnan jäsenmäärä vähenee 14:stä 11:een.

Ehdotuksen mukaan kaupungissa voi olla päätoiminen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, osa-aikainen valtuuston puheenjohtaja ja osa-aikaiset substanssilautakuntien puheenjohtajat.

Myös kaupungin ammatillista organisaatiota tiivistetään. Ehdotuksessa on kolme toimi toimialaa: konsernipalvelut, hyvinvointipalvelut ja elinvoimapalvelut. Näiden alla toimii yhteensä 9 palvelua nykyisten 20:n sijasta. Jos muutos toteutuu, se tulee voimaan 1.6.2021.

Ohjausryhmä on laatinut ehdotuksensa yhteistyössä kilpailutuksella valitun FCG Konsultoinnin asiantuntijoiden kanssa. Kaupunginhallitus käsittelee ehdotusta kokouksessaan maanantaina.