Palomäen hyppyrimäellä ruuhkia: Porrasjuoksusta tuli muotilaji Kouvolassakin

Jussi Lopperi

Noora Sorjonen (vasemmalla) ja Emma Palojärvi kuntoilivat hyppyrimäen portaissa maanantai-iltana.
Noora Sorjonen (vasemmalla) ja Emma Palojärvi kuntoilivat hyppyrimäen portaissa maanantai-iltana.

Juoksubuumi on jo vanha juttu. Nyt on muotia täydentää juoksutreeniä porrasjuoksulla. Kouvolassa se näkyy siinä, että Palomäen hyppyrimäen portaissa on kauniina kevätiltoina jopa pientä ruuhkaa.

— Jos joutuu odottamaan vuoroaan, voi lähteä kiertämään pienen lenkin, sanoo portaiden juurelta yhytetty Emma Palojärvi.

Palojärvi ja Noora Sorjonen ovat satunnaistreenaajia, ja sellaisina ehkä portaiden tyypillisimpiä käyttäjiä.

Palojärvi panosti aiemmin salibandyyn ja juoksi portaita viikoittain. Nyt polvivamman lannistama liikuntakärpänen on purrut uudestaan.

Sorjonen yhdistää portaat muuhun lenkkeilyyn.

— Olen yleensä juossut kotoa tähän ja takaisin. Siitä tulee 5—6 kilometriä, jos rappusia ei rasketa. Muuten käyn salilla ja venyttelen, kertoo Sorjonen, joka on tänä keväänä käynyt portaissa pari kertaa viikossa.

Ilmiön takana on se, että porrasjuoksu sopii lähes kaikille, sanoo liikuntakeskus Easyfitin personal trainer Tiina Jaakkola.

Nyt niin sanotut tavalliset kuntoilijat ovat löytäneet portaat siinä missä vielä jokunen vuosi sitten ne olivat vakavasti harrastavien juttu, sanoo Jaakkola, joka käy itsekin säännöllisesti portaissa treenaamassa.

— Rappustreenisopii ihan kenelle vaan. Sen voi aloittaa ihan rauhallisella kävelyllä.

Toisaalta vain taivas on rajana. Ihan heti ei löydy sellaista kuntoilijaa, joille Palomäen 166 rappusta olisivat liian helppo pala.

Tapani Olkku

Tapani Olkku

Luetuimmat

Uusimmat uutiset