Kaslink varautuu kasvuun — Elintarvikeyhtiö vuokrasi Prisman vierestä yli viidentuhannen neliömetrin varastotilan

Kaurapohjaisista elintarvikkeistaan tunnettu Kaslink vuokraa Kymen Seudun Osuuskaupalta varastotilaa. Yhtiö varautuu liiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Noora Partanen

Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkosen mukaan vuosi 2018 oli erityisen hyvä Kaslinkille. Yritys aikoo laajentaa ulkomaiden markkinaansa kuluvan vuoden aikana. Arkistokuva.
Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkosen mukaan vuosi 2018 oli erityisen hyvä Kaslinkille. Yritys aikoo laajentaa ulkomaiden markkinaansa kuluvan vuoden aikana. Arkistokuva.

Korialainen elintarvikeyhtiö Kaslink vuokraa Kymen Seudun Osuuskaupalta helmikuun alusta 5 500 neliömetrin suuruisen varastotilan Vanhalta Kuusantieltä Prisman läheltä. Kaslink keskittää raaka-aineensa, pakkausmateriaalit ja valmiit tuotteet samaan varastoon. Aikaisemmin Kaslinkilla on ollut useampi varasto eri puolilla Kouvolaa. Lisäksi tuotteita on säilytetty Korian tehtaalla.

— Uusi varasto on merkittävä asia. Se vapauttaa muun muassa Korian tehtaan tiloja hyötykäyttöön, Kaslinkin brändi- ja viestintäjohtaja Juha-Petteri Kukkonen kertoo.

Syy varastoinnin keskittämiselle on Kaslinkin mukaan varautuminen liiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Kukkonen on vielä vaitonainen Kaslinkin tulevan vuoden suunnitelmista.

—Tällä hetkellä meillä on tunnusteluita Keski-Eurooppaan kauratuotteiden kanssa. Niitä on käytetty kahvilapuolella, ja palaute on ollut kaikkiaan hyvää. Siksi valmistaudumme seuraavaan kansainväliseen kasvuloikkaan, Kukkonen kertoo.

Nykyisellään Kaslink vie tuotteita Euroopassa yli 15 maahan ja Aasiassa Kiinaan. Yrityksen päämarkkina-alueita Suomen lisäksi ovat Belgia, Saksa, Hollanti, Iso-Britannia ja Ruotsi.

2018 oli Kaslinkille hyvä vuosi

Kukkosen mukaan vuosi 2018 oli Kaslinkille kasvun aikaa. Kauratuotteiden suosio on noussut Suomessa, ja tuotteet saatiin kauppojen hyllyille Ruotsissa. Kiinnostus kauratuotteita kohtaan on Kukkosen mukaan kasvussa maailmalla.

— Terveellisesti syöminen on maailmalaajuinen ilmiö. Ihmiset haluavat syödä vastuullisemmin, ja kasvipohjaiset tuotteet ovat olleet maailmalla kovassa nosteessa jo vuosien ajan. Suomalaiset kauratuotteet uppoavat hyvin tähän trendiin.

Kukkonen nostaa esille myös Kaslinkin brändin tunnettuuden kasvun. Vuonna 2017 Kaslinkin tunsi alle prosentti suomalaisista, vuonna 2018 yhtiön tunnisti jo joka kolmas. Kukkosen mukaan syynä tähän ovat olleet omat brändituotteet ja -lähettiläät ja yhtiön tarina.

— Totta kai lumilautailija Enni Rukajärvellä ja Mielensäpahoittajalla on ollut iso rooli tunnettuuden nostattamisessa. Lisäksi sitä tarinaa, että Kaslink on toisen polven perheyritys, jossa työskentelee kolme veljestä, on muistettu kertoa paljon mediassa.

Tunnettuus on tehnyt henkilöstön palkkaamisesta aikaisempaa helpompaa. Nyt Kaslink työllistää Kukkosen mukaan noin 170 työntekijää. Vuoden 2019 kasvua hän ei kuitenkaan spekuloi.

— Vuonna 2018 liikevaihto lähti hyvään kasvuun. Toivon kehityksen jatkuvan kuluvanakin vuonna.

Kaura ajoi toistaiseksi vedestä ohi

Sirpa Levoneperä

Kaslinkin vesihanke on edelleen pilotointivaiheessa. Arkistokuva.
Kaslinkin vesihanke on edelleen pilotointivaiheessa. Arkistokuva.

Vaikka Kaslink on tunnettu erityisesti kauratuotteistaan, on yritys suunnittelut myös vesimarkkinoille lähtemistä.

Vuonna 2017 yritys teki jo erän kartonkipakkauksiin pakattua vettä. Kaslinkin suunnitelmissa oli tuolloin tähdätä Keski-Euroopan, Lähi-Idän ja Itä-Aasian markkinoille. Tuotteen nimi oli yksinkertaisesti Vesi.

Tällä hetkellä kauratuotteiden suuri suosio on ajanut vesihankkeen ohitse. Kukkosen mukaan vesihanke on edelleen pilotointivaiheessa.

— Vesiliiketoiminnassa on tehty hyviä pilottihankkeita ja palaute on ollut hyvää, joten sille on oma paikkansa, Kukkonen kertoo.

Kukkosen mukaan pilottihankkeita on tehty erilaisissa tapahtumissa ja matkailualan puolella. Kaupoista vettä ei vielä saa.

— Kerromme vielä kuluvan vuoden aikana, mitä vesiliiketoiminnassa tulee tapahtumaan.

Luetuimmat