Aarrejahti on taas alkanut Kouvolassa – Ensimmäinen vihje julkaistiin keskiviikkona

Viime kesänä ilmiöksi noussut Facebook-tapahtuma teki paluun tänä vuonna hyvissä ajoin.

Kuvakaappaus

Kuvakaappaus Aarrejahti Kouvolan Facebook-sivulta.
Kuvakaappaus Aarrejahti Kouvolan Facebook-sivulta.

Kenenkään ei tarvitse kiivetä tai sukeltaa. Näin vakuutetaan Aarrejahti Kouvolan -Facebook-sivulla. Viime kesänä ideoitu kisailu alkoi tänä vuonna jo maaliskuussa.

Idea on lyhyesti seuraava: Tapahtuman Facebook-sivulla julkaistaan vihje jonnekin päin Kouvolaa piilotetusta esineestä. Vihjeitä julkaistaan päivittäin siihen asti, kunnes kätkö löytyy. Löytäjä lunastaa palkinnon kätköstä löytämänsä ohjeen perusteella.

– Kätköjä ei sijoiteta asutusten välittömään läheisyyteen, eikä jahtaajan tarvitse turmella luontoa tai häiritä metsän asukkeja löytääkseen kätkön. Aarrejahdin yksinkertainen tarkoitus on kannustaa ihmisiä liikkumaan luonnossa, tapahtuman sivuilla kerrotaan.

Paikalliset yritykset "sponsoreina"

Tänä vuonna palkintoa ei luovuta Aarrejahti, vaan tempaus kannustaa kouvolalaisia sijoittamaan paikallisiin yrityksiin. Tapahtuman Facebook-sivulla voi ehdottaa yrityksiä, joilta Aarrejahti lunastaa palkinnon kisailijoille. Samalla yrityksestä tulee tapahtuman sponsori.

Tämän vuoden aarrejahdin ensimmäinen vihje julkaistiin keskiviikkona 18. maaliskuuta. Kätkön nimi on Sulka, ja ensimmäinen vihje on kuva sulasta puunrungolla saatetekstillä "Lintu ei ole ainoa joka lentää". Perjantaihin mennessä vihjeitä oli tullut kaksi lisää, joten ensimmäinen palkinto oli ainakin silloin yhä piilossa.

Aarrejahdin vihjeiden selvittämiseen vaaditaan paikallistuntemusta ja yleistietoa. Viime vuonna Kymijokeen viitattiin Päijänteen vetenä. Vihjeellä ”Työntekijät ovat tehokkaita, ihmiset syövät torkkareita” viitattiin Tehontien ja Tornionmäen väliseen alueeseen.

Salaperäinen kätkijä vaihtui

Viime vuoden aarrejahdin vetäjänä toimi nimettömänä pysynyt kouvolalainen yrittäjä. Hänellä oli apukätkijöitä, joista yksi on nyt ottanut vetovastuun.

– Aarejahdin kehittäjä jäi nyt taka-alalle ja hyppäsin rattiin. Pääosin toimin yksin, joskin vihjeisiin saan apua toiselta henkilöltä, hän sanoo.

Myös uusi kätkijä haluaa pysytellä nimettömänä.

– Tuntuu jotenkin väärältä, jos tutut ihmiset tietäsivät minut. Tajusin kerran, että kollegani puhuivat kahvihuoneessa jahdista. Vaikka tiesin, ettei minulla ole paljastumisen vaaraa, jäädyin hetkeksi, kun he alkoivat keskustelemaan kanssani, että tiedänkö aarrejahdista.

Viime vuonna aarrejahti oli käynnissä toukokuun lopulta syyskuun loppuun. Tänäkin vuonna jahtia on tarkoitus jatkaa syksyyn asti, olosuhteet huomioiden.

– Tärkeintä on turvallisuus. Viime vuonna jo viimesen jahdin kohdalla kehotettiin vahvasti lopettamaan etsinnät pimeän laskeutuessa.

Aarrejahdin järjestäjä uskoo, että ihmiset osallistuvat etsintöihin koronatilanteesta huolimatta.

– Oletan, etteivät ihmiset lähde kymmenen hengen porukoissa etsimään kätköä.