Arja Kummusta tulossa hyvinvointijohtaja

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kolmen uuden johtajaviran perustamista.

Katja Juurikko

Hyvinvonitipalvelujen johtajaa Arja Kumpua esitetään Kouvolan hyvinvointijohtajan virkaan ensi vuoden alusta alkaen.
Hyvinvonitipalvelujen johtajaa Arja Kumpua esitetään Kouvolan hyvinvointijohtajan virkaan ensi vuoden alusta alkaen.

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina hyvinvointijohtajan, opetus- ja kasvatusjohtajan sekä liikunta- ja kulttuurijohtajan virkojen perustamista.

Kaikki virat perustettaisiin esityksen mukaan ensi vuoden alusta alkaen.

Kaupunginjohtaja ehdottaa Kouvolan hyvinvointijohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen Arja Kumpua. Muiden toimialojen johtajien nimiä ei ensi viikolla ole tulossa päätettäväksi.

Kumpu on tällä hetkellä hyvinvointipalvelujen johtaja. Kun kaupungin organisaatio menee ensi vuoden alusta uusiksi, vanhoja virkoja lakkautetaan ja uusia perustetaan.

Kumpu siirtyisi esityksen mukaan uuteen virkaan. Hyvinvointijohtaja palkaksi esitetään 8 606,25 euroa.

Uudessa organisaatiossa hyvinvointipalvelujen toimiala lakkaa. Kaupungin palkkalistoille tulee kuitenkin hyvinvointijohtaja.

Tarkoituksena on, että hyvinvointijohtaja koordinoi hyvinvointi- ja terveystyötä kaupungin, sote-kuntayhtymän ja maakunnan välillä. Hyvinvointijohtaja tukena toimii hyvinvointitiimi.

Uuteen kaupunkiorganisaatioon on tulossa neljä toimialaa: konsernipalvelut, kasvatus ja opetus, liikunta ja kulttuuri sekä asuminen ja ympäristö.

Nykyisessä kaupunkiorganisaatiossa on kolme toimialaa: konsernipalvelut, tekniikka- ja ympäristöpalvelut sekä hyvinvointipalvelut. Konsernipalveluja johtaa apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell, tekniikkaa ja ympäristöä tekninen johtaja Hannu Tylli ja hyvinvointia Arja Kumpu.