Pyry Soiri rynnisti Myllykosken Pokintieltä länsirannikon maalitykiksi

Arkisto

Viime kaudella Pyry Soiri teki liigassa neljä maalia. Tällä kaudella liigahäkkejä on syntynyt jo kahdeksan.

Ympäristön vaihdos tekee usein hyvää. Pyry Soirin potentiaali huomattiin jo Myllykosken Pallon vuosina, mutta todelliseen liitoon nuori mies lähti vasta siirryttyään Vaasan Palloseuraan.

Vepsulle viime kausi oli vaikea. Joukkue piti lopulta paikkansa jalkapalloliigassa, ja monen mielestä nuori laitahyökkääjä oli kauden harvoja ilonaiheita. Tämän huomioi myös vaasalaisseura, sillä Soiri valittiin VPS:n kauden pelaajaksi 2015.

— Mietin ennen kauden 2014 päätöstä tarkkaan, miten jatkan uraani. Minulla oli muutama vaihtoehto, mutta päätin tulla Vaasaan. Vaasasta on suoria lentoja Ruotsiin, jossa perheeni asuu, Soiri sanoo.

Viime kaudella Soiri teki liigassa neljä maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä. Tällä kaudella lukemat ovat keikahtaneet päälaelleen, sillä syöttöjä on nyt tilillä yksi, mutta maaleja jo kahdeksan. Niillä 21-vuotias vauhtiveikko pitää liigan maalipörssissä jaettua kakkostilaa.

Jos on Soiri parantanut edelleen menoaan, myös VPS:n kausi on täysin erisävyinen kuin mennyt. Joukkue on kolmantena.

— Europaikka on meillä pelaajien ehdoton tavoite. Viime kaudella pelasimme Eurooppa-liigassa AIK:n kanssa kotipelin 2—2. Silloin moni ymmärsi, että jos pärjäämme ruotsalaisia vastaan, meidän pitää pärjätä myös kotimaan sarjassa. Pidimme sarjapaikan, ja tuosta joukkueesta on vielä paljon pelaajia mukana. Se on varmasti yksi syy hyvään kauteen, Pyry Soiri laskee.

Eniten Soiri sanoo kehittyneensä kahden viime kauden aikana asenteellisesti.

— Ymmärrän nyt, mitä pelaajalta vaaditaan, jos hän aikoo saavuttaa jotain. On kuunneltava valmentajia ja kokeneempia pelaajia, ja harjoituksissa on aina annettava 110 prosenttia. Treenien jälkeen jään yleensä jatkamaan vielä itsekseni, Soiri paljastaa.

Puolustamisen Soiri nimeää suurimmaksi kehityskohteekseen. Nopeudesta molemmilla laidoilla viihtyvän hyökkääjän karvauspeli ei ainakaan jää kiinni.

— Harrastin jonnekin 12—13-vuotiaaksi asti yleisurheilua. Kun asuimme Namibiassa, tulin koululaisten yhteisissä kisoissa toiseksi 100 metrillä. Juokseminen alkoi jossain vaiheessa kyllästyttää, mutta varmasti siitä on ollut hyötyä jalkapallossa, Soiri toteaa.

Viidettä kautta

Tammisaaressa syntynyt Pyry Soiri pelasi ensimmäisen liigaottelunsa MyPassa 19.4. 2012. MyPan kehityspelaajaksi Soiri tuli 16-vuotiaana 2010.

5-vuotiaana jalkapalloilun PPJ:ssä aloittanut Soiri on aina halunnut olla hyökkääjä.

Soirilla on takana 19 poikien ja nuorten maaottelua. — U21 on pärjännyt kovassa lohkossa hyvin.

Kauden maali tähän mennessä on osuma PK-35:n verkkoon. — Otin leualla alas ja sijoitin!

Soiri on 183-senttinen ja haluaa kehittää ponnistusvoimaansa pääpalloja varten.

Markku Lintula

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet