Muut puolueet eivät halua työministeri Jari Lindströmin vaalivankkurien vetäjäksi — Sinisillä vaikea löytää kumppania vaaliliittoon  

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ei todennäköisesti nähdä vaaliliittoja.

Kimmo Seppälä, Kimmo Seppälä

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström on Sinisen tulevaisuuden näkyvin hahmo Kaakkois-Suomessa.
Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström on Sinisen tulevaisuuden näkyvin hahmo Kaakkois-Suomessa.

Sininen tulevaisuus etsii kuumeisesti kumppaneita vaaliliittoon Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Ylen torstaina julkaiseman uutisen mukaan puolue on tehnyt tunnusteluja muiden puolueiden suuntaan.

Vaalipäällikkö Markku Siitarin mukaan keskusteluja ja tunnusteluja on käyty kahden ryhmän kanssa. Siitari ei halua kertoa tulevista kumppaneista vielä sanaakaan.

Todellisuudessa vaaliliitot jäävät syntymättä, sillä yksikään puolue ei ole Kaakon vaalipiirissä lähdössä vaaliliittoon sinisten kansa.

Soittokierros puolueiden piirijärjestöihin paljastaa, että vaaliliittoja ei ole tulossa.

Hallituskumppanit eivät lämpene

Esimerkiksi Sinisen tulevaisuuden hallituskumppanit kokoomuksessa ja keskustassa eivät ole liittoutumassa sinisten kanssa. Molemmat ovat näillä näkymin lähdössä vaaleihin omilla listoillaan.

Toiminnanjohtaja Pia Rantanen Kaakkois-Suomen kokoomuksesta sanoo, ettei keskusteluja sinisten kanssa ole käyty. Sama viesti tulee keskustalta
— Keskustan kaikissa neljässä piirijärjestöissä vaalipiirin alueella on tehty päätökset, ettei vaaliliittoihin lähdetä, sanoo Etelä-Savon piirin toiminnanjohtaja Ulla-Riitta Juuti.

Todennäköisenä vaaliliittokumppanina valtakunnallisesti on pidetty kristillisdemokraatteja. Ainakaan kaakossa vaaliliittoja kristillisten kanssa ei ole syntymässä.

— Emme ole olleet puheissa. Meillä ja Etelä-Savon piirillä on päätökset siitä, että menemme omilla listoilla, Kymen piirin puheenjohtaja Vesa Vainio sanoo.

Sinisillä vaikeaa gallupeissa

Myös SDP:n, vihreiden, perussuomalaisten ja vasemmistoliiton piirien johdosta viestitään, ettei vaaliliittoja sinisten kanssa ole syntymässä.

RKP:llä ei ole piiritason toimintaa Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueella.

Siniset nimesi viime viikonloppuna ensimmäiset kuusi ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin.

Heidän joukossaan on muun muassa työministeri Jari Lindström. Juuri Lindströmin mahdollisen läpimenon vuoksi siniset kaipaa vaaliliittoja. Toisaalta muut puolueet viestittävät, etteivät ne halua lähteä vetämään Lindströmin vaalivankkureita.

Puolueen nykyisellä gallupkannatuksella on vaikeaa saada läpi yhtään kansanedustajaa Kaakossa ilman vaaliliittoja. Ylen torstaina julkaiseman gallupin mukaan kannatus on 1,1 prosenttia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut