Kymenlaakson pelastuslaitokselle valitaan seitsemän uutta palomiestä

Lumikki Haaja

Valittavista palomiehistä kaksi sijoitetaan Kouvolan päivystysalueelle ja viisi Kotkan päivystysalueelle.

Kymenlaakson pelastuslaitoksella julistettiin kesäkuun alussa haettavaksi peräti seitsemän palomiehen virkaa.

Suuri määrä johtuu siitä, että pelastuslaitoksella on tapana odottaa useiden paikkojen vapautumista ennen kuin haku aloitetaan.

— Hakuprosessi on raskas, koska meidän on muun muassa järjestettävä hakijoille fyysisen kunnon testejä. Siksi urakkaan ei ryhdytä yhden viran vuoksi, vaan vapautuviin virkoihin valitaan määräaikaisia työntekijöitä, kertoo Kouvolan palopäällikkö Tero Vanhamaa.

Hakuaika päättyi torstaina kello 12. Hakemuksia on tullut parikymmentä. Valittavista palomiehistä kaksi sijoitetaan Kouvolan päivystysalueelle ja viisi Kotkan päivystysalueelle.

Vanhamaan mukaan palomiehet työllistyvät hyvin, mutta useimmat eivät pääse vakituiseen virkaan suoraan koulun penkiltä vaan sijaisuuksien ja määräaikaisuuksien kautta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.