Mustilan koulun uudet omistajat siistivät pihan — ”Rakennuksen tutkiminen on seikkailu”

Lukas Pearsall

Mustilan koulun kulttuuritapahtumat jatkuvat entiseen malliin, ja lisääkin on luvassa.
Mustilan koulun kulttuuritapahtumat jatkuvat entiseen malliin, ja lisääkin on luvassa.

Kesäkuussa Maria Tigerstedt ja hänen miehensä Martti Junkkari tekivät Kouvolan kaupungin kanssa kaupat Mustilan koulun kiinteistöistä. Tätä nykyä kiinteistöt ovat Mustilan Kulttuurikiinteistöt Oy:n omaisuutta.

Koululla on jo entuudestaan paljon kulttuuritoimintaa, kuten laadukas punttisali, koirakoulu ja lähiruokamessut. Piha on toiminut myös Kotiseutumuseon ja kesäteatterin parkkipaikkana.

Koulu oli listalla kiinteistöistä, jotka pitäisi saada myytyä tai hävitettyä. Pariskunnan huolena oli, että toiminta lakkaisi, ellei uutta omistajaa löydy.

Tigerstedt on Kotiseutumuseon kannatusyhdistyksen puheenjohtaja ja Lähiruuan Ystävien messupäällikkö. Lisäksi hänen omistamansa Mustilan Viini kaipasi lisätilaa.

— Nykyisissä tiloissa mahdollisuuksia kasvulle ei ollut. Tarkoituksena olisi siirtää yrityksen hillontuotanto Mustilan koulun entiseen keittiöön, Tigerstedt kertoo.

Tänä vuonna uusien omistajien suurin voimanponnistus ovat kuukauden päästä järjestettävät lähiruokamessut. Viimeistään marraskuussa olisi tarkoitus pitää myös joulunavaustapahtuma. Muilta osin loppuvuosi menee siivotessa ja tutkiessa, mitä kaikkea rakennuksesta löytyy.

Tigerstedt kuvailee rakennuksen raivaamista seikkailuksi. Tähän mennessä erikoisin hänen löytämänsä asia on vintillä ollut kokojalkaproteesi.

— Arvelisin, että se on toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta.

Proteesi saa toistaiseksi levätä vintillä piilossa yleisön silmistä.

Tähän mennessä pariskunta on pääasiassa siistinyt koulun pihaa. Tigerstedtin mukaan Mustilan koulu on yksi ensimmäisiä asioita, jonka Elimäelle tuleva näkee. Sen vuoksi yleisilme on tärkeä.

Tigerstedt toivoo, että tiloja käyttävät järjestöt osallistuisivat talkoohengessä kunnostustöihin ja huolenpitoon. Urakka on liian suuri kahdelle hengelle.

— Jos paikasta pidetään yhdessä huolta, sitä osataan myös arvostaa enemmän.

Tigerstedt toivoo, että tilojen käytöstä kiinnostuneet ottaisivat rohkeasti yhteyttä. Koulu on oivallinen paikka esimerkiksi näyttelyille ja muille tapahtumille.

— Vakiintuneissa näyttelytiloissa jonot voivat olla jopa 4 vuotta, Tigerstedt kertoo.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Elimäen Sanomat.

Juulia Järvenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet