Tykkimäen moottorirata säilyy teollisuusalueena — katso äänestystulos!

Yritys muuttaa moottorirata-alueen kaavamerkintää kaatui teknisen lautakunnan äänestyksessä selvin luvuin. Kullasvaaran terminaalialuetta on tarkoitus päästä rakentamaan ensi vuonna.

Vääntö Kullasvaaran alueen maankäyttösuunnitelmasta johti odotetusti äänestykseen Kouvolan teknisen lautakunnan kokouksessa keskiviikkona.

Äänestystulos on selvä: teknisen johtajan Hannu Tyllin päätösehdotus alueen kaavarungoksi ja yleissuunnitelmaksi hyväksyttiin äänin 11-2.

Teknisen johtajan Hannu Tyllin päätösehdotuksessa rata-alueet oli merkitty teollisuusalueiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaupunki saa halutessaan alueet logistiikan käyttöön.

Tykkimäen moottorirata-alueen lopullisesta kohtalosta huolestunut Pro Tykkimäki -ryhmä olisi halunnut jo päätösehdotukseen muutoksen, joka olisi muuttanut moottorirata-alueen kaavamerkintää.

Vastaehdotus ei saanut kannatusta

Uudeksi kaavamerkinnäksi ehdotettiin moottoriurheilualuetta teollisuusalueen sijaan. Tyllin mukaan asiasta käytiin ennen päätöksentekoa hyvä ja monipuolinen keskustelu.

Lautakunnan jäsen Jouni Suninen (s-ks.) teki odotetusti vastaehdotuksen kaavamerkinnän muuttamisesta. Sunisen lisäksi alkuperäistä esitystä vastaan äänesti vastaehdotusta kannattanut Juha Ripattila (ps.).

Tylli sanoo, että hyväksytty kaavarunkoesitys ei millään tavalla rajoita moottorirata-alueen nykyisenlaista käyttöä.

Hän kuitenkin huomauttaa, että lyhytaikaiset vuokrasopimukset alueen käyttäjien kanssa eivät tee kannattavaksi moottoriurheilutoiminnan kehittämistä alueella.

Vuokrasopimuksista saatava valtuuston linjaus

Tyllin mukaan kaupungilla on tällä hetkellä lyhyt vuokrasopimus rallicross-radasta. Karting-radan vuokrasopimusta on jäljellä kymmenen vuotta.

— Pidemmät vuokrasopimukset mahdollistavat esimerkiksi kilpailutoiminnan. Kun asia keväällä etenee valtuuston käsittelyyn, uusien vuokrasopimusten pituudesta on syytä tehdä linjaus.

Lautakunnan käsittelyssä oli alueen kaavarungon ja yleissuunnitelman lisäksi Kullasvaaran terminaalialueen ensimmäisen vaiheen asemakaava. Se hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Asemakaava tulee ensin julkisesti nähtäville ja sitten valtuuston käsittelyyn alkukesällä. Samanaikaisesti etenee terminaalialueen rakennussuunnittelu, Tylli sanoo.

— Suunnitelmat on tarkoitus saada valmiiksi tämän vuoden aikana niin, että meillä olisi valmius aloittaa ensimmäisen vaiheen rakennustyöt 2019. Valmista pitäisi olla vuonna 2020.

Uusimmat uutiset