Kouvolan seudulla tuulivaroitus sunnuntaiyöksi – Puita voi taas kaatua sähkölinjojen päälle

Jussi Lopperi

Kouvolan seudulla on varoitus kovasta tuulesta sunnuntaiaamuun asti.
Kouvolan seudulla on varoitus kovasta tuulesta sunnuntaiaamuun asti.

Kymenlaaksoon on annettu tuulivaroitus lauantai-illalle ja sunnuntaiyölle. Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakas etelätuuli voi olla puuskissa 20 metriä sekunnissa.

Kymenlaakson pelastuslaitos oli saanut illalla muutamia vahingontorjuntatehtäviä Kouvolan ja Iitin alueella. Etelä-Iitissä oli kello 21.30 noin sata KSS Energian asiakasta ilman sähköä.

Torstaina Kouvolassakin riehuneen Liisa-myrskyn yhteydessä sähköyhtiöt muistuttivat toimintaohjeista tilanteissa, joissa puita on kaatunut sähkölinjojen päälle.

Linjoille kaatuneisiin puihin ei tule koskea eikä puita saa omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi. Johdoille kallistuneisiin puihin ja lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue.

Asiakkaat ja maanomistajat voivat avustaa vikojen korjaajia jättämällä yksityisteiden puomit auki, jotta korjaajat pääsevät vaivatta liikkumaan vikakohteisiin.

Myös tieto mahdollisesta vikapaikasta on tärkeä korjaajille. Jos vikapaikka on tiedossa, KSS pyytää ilmoittamaan vikapaikasta päivystysnumeroon 05 885 1800. Kymenlaakson Sähkön alueella päivystysnumero on 05 778 0222.