Kouvolan vihreät muutti mieltään — antaa lautakuntapaikkoja myös valtuutetuille

Katja Juurikko

Kouvolan vihreiden ääniharava Kaisa Spies on sitä mieltä, että jos vihreät saa luottamuspaikkajaossa jonkun puheenjohtajapaikoista, puheenjohtajan on oltava valtuutettu. Kuva on vihreiden vaalivalvojaisista 9. huhtikuuta.

Kouvolan uuteen kaupunginvaltuustoon valitut vihreiden valtuutetut saavat sittenkin lautakuntapaikkoja.

Ennen kuntavaaleja Kouvolan vihreiden hallitus päätti, että lautakuntapaikat jaetaan valtuuston ulkopuolelle jääneiden ehdokkaiden kesken.

Alkuperäisenä tavoitteena oli sitouttaa lautakuntapaikan avulla vaalityötä tehneet jatkamaan politiikassa, vaikka valtuustosalin ovet eivät auenneetkaan.

— Vihreät kävi vaalien jälkeen päätöksestä uuden keskustelun, kun vaalimenestys ylitti odotukset. Päätimme, että myös valtuutetut voivat ottaa lautakuntapaikkoja. Vanha linjaus olisi sopinut 2—3 hengen valtuustoryhmälle, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Spies sanoo.

Vihreät sai kuntavaaleissa kuusi paikkaa kaupunginvaltuustoon.

Jos vihreät saa luottamushenkilöpaikkojen jaossa jonkin toimielimen puheenjohtajuuden, puheenjohtajan pitää Spiesin mielestä olla kaupunginvaltuutettu.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.