Kouvolan vanhan hautausmaan laajentaminen mahdollista kaavamuutoksella

Harri Teitto

Kouvolan tekninen lautakunta käsittelee Hinkismäen asemakaavan muutosta huomenna tiistaina. Arkistokuva Kouvolan vanhalta hautausmaalta on marraskuulta 2013.
Kouvolan tekninen lautakunta käsittelee Hinkismäen asemakaavan muutosta huomenna tiistaina. Arkistokuva Kouvolan vanhalta hautausmaalta on marraskuulta 2013.

Hinkismäen asemakaavan muutos mahdollistaa Kouvolan vanhan hautausmaan laajentamisen.

Suunnittelualue käsittää Kasarminmäellä sijaitsevan Hinkismäen virkistysalueen, Hinkismäen voimalaitoksen alueen sekä Kouvolan vanhan hautausmaan ja siihen liittyvät katualueet. Alueen laajuus on noin 31 hehtaaria.

Kaavahankkeen tavoitteena on, että alueen maankäyttö vastaa oikeusvaikutteista Kasarminmäki-Ruskeasuo-Tanttari-osayleiskaavan maankäyttöä.

Alueiden maankäytön kehittämisen lisäksi kaavamuutoksella tutkitaan kaupunkialueelta tulevien aurauslumien säilytyslumien tuomista Puolustusvoimien entiselle harjoitusalueelle.

Asemakaavan muutos tuli vireille viime vuonna kaupungin aloitteesta. Muutos on tämän vuoden kaavoituskatsauksen työohjelmakohteissa.

Asia on huomenna tiistaina teknisen lautakunnan käsittelyssä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.