Varas iski Kuusankoskella taas parturi-kampaamoon — Keväällä Kouvolassa tehtiin useampi murto, joissa saaliiksi tarttui arvokkaita saksia ja muita välineitä

Tammi—maaliskuussa liikkeistä vietiin erityisesti parturi-kampaajien työvälineitä. Tällä kertaa saaliiksi kelpasi vain pohjakassa. Poliisin mukaan kaikki parturi-kampaamomurrot eivät liity toisiinsa.

Niina Villman

Tänä vuonna on tehty monta murtoa kauneusalan liikkeisiin. Poliisin mukaan kaikki tapaukset eivät liity toisiinsa.
Tänä vuonna on tehty monta murtoa kauneusalan liikkeisiin. Poliisin mukaan kaikki tapaukset eivät liity toisiinsa.

Liikkeen ovi väännetty sepposen selälleen. Pohjakassa viety.

Tällainen oli näky, kun Kuusankosken Valtakadulla sijaitsevan Salon Couturen yrittäjä Christa Konka aloitti työpäivänsä torstaina. Murtovaras oli tunkeutunut etuovesta sisään yön aikana.

— Erittäin ikävä juttu, mutta pidimme liikkeen torstaina auki ihan normaalisti. Töitä tehdään vaikka kadulla myrskysäällä, jos tarve vaatii, Konka sanoo.

Rikosylikomisario Juha Junkkarin mukaan Kaakkois-Suomen poliisilla ei ole tässä vaiheessa tapauksesta muuta kerrottavaa kuin, että juttua tutkitaan. Hänen mukaansa tekijä ei ole vielä tiedossa.

— Samana yönä tehtiin murto myös autokoulun tiloihin Kuusankoskenkadulla. Siellä oli sisään menty ikkunoita vääntämällä. Kumpaakin juttua tutkitaan, Junkkari sanoo.

Viime keväänä puolenkymmentä parturiliikettä joutui Kouvolan keskustassa ja Kuusankoskella varkauden kohteeksi. Yrittäjät kertoivat tuolloin Kouvolan Sanomille, että osassa tapauksia saaliiksi oli lähtenyt erityisesti arvokkaita parturivälineitä. Varas oli vienyt yhdestä liikkeestä muun muassa 40:t parturin sakset, kampoja ja hiustenhoitoaineita.

Rikosylikomisario Junkkarin mukaan myös kevään parturi-kampaamomurtojen tutkinta on kesken. Joissain tapauksissa tutkinta on pitkällä ja epäilty tekijä poliisin tiedossa. Poliisin mukaan kaikki parturi-kampaamoihin tehdyt murrot eivät välttämättä liity toisiinsa.

— Teoista on epäilty eri tekijöitä, Junkkari sanoo.

Janne Torikka

Parturi-kampaamoista vietiin viime keväänä muun muassa saksia.
Parturi-kampaamoista vietiin viime keväänä muun muassa saksia.