Kalle Rovanperä oli pitelemätön Kouvolan SM-rallissa

Kari Huusari

Kaakkoissuomalaisilla rallipoluilla viihtynyt 16-vuotias Kalle Rovanperä nitisti Kouvolan SM-rallissa muiden kuljettajien voittohaaveet.

Vasta 16-vuotias rallilahjakkuus Kalle Rovanperä näytti muille kuljettajille perävaloja Kouvolan SM-rallissa lauantaina. SM-osakilpailu oli Rovanperälle toinen, ja niin oli voittokin. Edellinen ykkössija tässä sarjassa tuli talvella Mikkelissä.

Lauantaina kisan nopeimmasta ei jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Rovanperä kiri kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa peräti 27,7 sekunnin eron kakkoseksi ajaneeseen Juuso Nordgreniin. Kuumimmillaan nuorukaisen Skodan nopeusmittari näytti 194,7 km/h.

Latvian ja Italian rallisarjoissa kilpaileva Rovanperä ajoi Kouvolan O.K. Auto -rallin Toni Gardemeisterin tiimin Skoda Fabia R5:lla.

Ilmiömäisistä kuljettajankyvyistään huolimatta vaatimaton Rovanperä tuumaili lauantaina maalissa, että silloin painetaan täysillä, kun kisa on käynnissä.

— Kaasu painetaan pohjaan pätkän alussa. Sitten vasta hellitetään, kun pätkä on ohi.

Tuntuuko siltä, että todelliset vastukset ovat käyneet vähiin?

— Totta kai kisassa on aina vastuksia. Kyllä nämä muutkin pojat kovaa ajavat.

Lauantain rupeama oli joka tapauksessa kaikin puolin onnistunut, myönsi kuljettaja.

— Olihan tämä lähes täydellinen päivä.

Kari Huusari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat