Iitissä tiellä 12 sattui onnettomuus, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja rekka: Yksi henkilö vietiin sairaalaan

Aiemmin rekka ajoi ulos tieltä lähellä onnettomuuspaikkaa. Tie oli noin tunnin ajan suljettu liikenteeltä.

Antti Yrjönen

Iitissä tiellä 12 sattui onnettomuus, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja rekka: Yksi henkilö vietiin sairaalaan

Iitissä tiellä 12 tapahtui usean ajoneuvon liikenneonnettomuus tiistaina. Tarkempi onnettomuuspaikka on Jokuen kohdalla, lähellä Jopilantietä.

Hämeen poliisilaitokselta kerrotaan, että rekka oli ajanut tietä 12 lännen suuntaan kävelyvauhtia, sillä tiellä edessä oli ollut jokin hidaste tai este. Rekan takana ajanut henkilöauto oli törmännyt rekan perävaunuun. Törmäyksen seurauksena perävaunu oli siirtynyt vastaantulevien kaistalle.

Vastaan ajanut henkilöauto oli väistänyt perävaunua, ja ajanut tieltä ojaan. Väistämisestä huolimatta perävaunu osui ulosajaneeseen ajoneuvoon.

Hämeen poliisin mukaan rekan perävaunuun törmänneen henkilöauton kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Vastaan ajaneen henkilöauton kuljettaja ei loukkaantunut ulosajossa. Myöskään rekan kuljettaja ei vahingoittunut onnettomuudessa.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 12.50. Tie oli suljettu liikenteeltä noin tunnin ajan onnettomuuspaikan raivauksen vuoksi.

Rekka ajoi aiemmin tieltä ulos

Onnettomuuspaikan lähellä sattui aiemmin tiistaina rekan ulosajo. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juha Lahtinen kertoo pelastuslaitoksen suorittaneen onnettomuuspaikalla öljyntorjuntaa.

– Rekasta vuoti polttoainetta joitakin kymmeniä litroja, mutta sitä ei joutunut maahan saakka. Rekka itsessään ei ollut lastissa.

Ulosajosta ei aiheutunut haittaa ohiajaneelle liikenteelle, sillä ajoneuvo oli kokonaan tien sivussa.

Hälytys onnettomuudesta tuli kello 11.48.

Uutista päivitetty 12.1. klo 15.35: Kello 12.50 sattuneessa onnettomuudessa oli osallisena vain kolme henkilöautoa, eikä rekka-autoa, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Kello 19.05: Korjattu poliisin tilannekeskuksen saamien tietojen mukaan, että kello 12.50 sattuneessa kolarissa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja yksi rekka. Yksi henkilö loukkaantunut.