Kuusankoskella sijaitsevan kerrostalon parvekkeille tupakointikielto

Savun on selvitetty voivan kulkeutua parvekkeilta asuinhuoneistoihin.

Lumikki Haaja

Kuusankoskelainen taloyhtiö on hakenut tupakointikieltoa kaikkien asuinhuoneistojensa parvekkeille. Arkistokuva ei liity tapaukseen.
Kuusankoskelainen taloyhtiö on hakenut tupakointikieltoa kaikkien asuinhuoneistojensa parvekkeille. Arkistokuva ei liity tapaukseen.

Valtakadulla Kuusankoskella sijaitsevan kerrostalon parvekkeille ollaan määräämässä tupakointikieltoa.

Taloyhtiö on toimittanut hakemuksen kiellosta Kouvolan rakennus- ja ympäristölautakunnalle syyskuussa 2019. Hakemus koskee kaikkia talon huoneistojen parvekkeita, mutta ei asuinhuoneistoja.

Kiellon hakemisesta oli päätetty varsinaisessa yhtiökokouksessa saman vuoden huhtikuussa. Yhtiön tekemän selvityksen mukaan tupakansavu voi kulkeutua parvekkeilta toisille parvekkeille ja sisälle asuntoihin.

Ennen hakemuksen tekoa kaikkiin talon 30 asuinhuoneistoon toimitettiin kuulemislomake. Viranomainen teki myöhemmin toisen kuulemisen. Saaduista vastauksista 17 puolsi tupakointikieltoa ja 5 vastusti.

Kouvolan terveydensuojeluviranomainen katsoo, että tupakkalakiin sisältyvät edellytykset kiellon määräämiselle täyttyvät. Rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee kiellon määräämistä kokouksessaan keskiviikkona.