Luontoäiti määrää, koska ajokelit alkavat — Kouvolan moottoripyörähuolloissa on hiljaista

Sari Tauru

Motoristien ajokausi on vasta alkamassa. Arkistokuva on vuoden 2015 Susikoski-päräyksestä.
Motoristien ajokausi on vasta alkamassa. Arkistokuva on vuoden 2015 Susikoski-päräyksestä.

Kevään tulo on venynyt viikkokausia, ja se näkyy, sanoo Kymen MP Tuning & Service -yritystä pyörittävä Torsti Varpula. Varpula puhuu moottoripyörien keväthuolloista.

— Pienyrittäjän kannalta on ollut turhan hiljaista. Normaalisti tähän aikaan on sen verran lämmintä, että moottoripyöriä on maantiellä jo vaikka kuinka.

Rauhallista on ollut myös Korjalassa sijaitsevassa MP-Huollossa. Siellä on käynyt lähinnä satunnaisia keväthuollon teettäjiä, kertoo varaosamyyjä Kari Mäkelä.

— Luontoäitihän sen määrää, koska kelit lämpiävät.

Mittarin pitää kivuta vähintään kymmeneen asteeseen ennen kuin motoristit lähtevät liikkeelle, Varpula ja Mäkelä arvioivat. Kausi alkanee kunnolla viimeistään vapusta.

Moottoripyörän keväthuoltoon kuuluu samoja asioita kuin autonkin huoltoon: öljynvaihto ja renkaiden tarkistus.

— Monet asiakkaat ovat tosin sellaisia, että pyörä ei ole toiminut syksylläkään kunnolla. Keväällä se tuodaan sitten huoltoon kaikkineen, Varpula kertoo.

Taloustilanne näkyy hänen mukaansa siinä, että liikenteessä on selvästi enemmän 2000-luvun alkupuolelta olevia kuin aivan uusia pyöriä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.