Xamk kasvatti hakijamääräänsä – Kouvolan kampuksen suosituin ala oli pelisuunnittelu

Saara Karttunen

Pelisuunnittelu oli Kouvolan kampuksen suosituin ja koko Xamkin toiseksi suosituin koulutusohjelma yhteishaussa.
Pelisuunnittelu oli Kouvolan kampuksen suosituin ja koko Xamkin toiseksi suosituin koulutusohjelma yhteishaussa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hakijamäärät kasvoivat kevään yhteishaussa huimasti viime vuodesta, Xamk kertoo tiedotteessa.

Kouvolan kampuksella vetovoimaisin ala oli Game Design eli pelisuunnittelu. Yhtä aloituspaikkaa kohti oli 9,8 ensisijaista hakijaa. Viime keväänä pelisuunnittelu oli myös Kouvolan ykkönen ja hakijoita oli 9,3 aloituspaikkaa kohti.

Toiseksi suosituin ala Kouvolassa oli palvelumuotoilun ylempi ammattikorkeakoulututkinto, jossa ensisijaisia hakijoita yhtä paikkaa kohti oli 5,05.

Ensisijaisia hakijoita koko Xamkiin oli 4 510, joka oli 30 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kaikkien hakijoiden määrä kasvoi 39,5 prosenttia, yhteensä heitä oli 13 424.

Xamk kasvatti Suomen ammattikorkeakouluista eniten ensisijaisten hakijoiden määrää.

Kolmen kärjessä tietojenkäsittely, peliala ja ensihoito

Xamkilla oli kevään yhteishauissa 68 hakukohdetta, joista 16 ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Aloituspaikkoja oli 1 938, lähes yhdeksän prosenttia viime vuotta enemmän.

Koko Xamkin suosituin koulutus oli täysin verkossa opetettava tietojenkäsittely, johon ensisijaisia hakijoita aloituspaikkaa kohden oli 12,75. Kouvolan peliala oli toiseksi suosituin ja kolmantena Kotkassa opiskeltava ensihoitajakoulutus, johon hakijoita oli 9,49 aloituspaikkaa kohti.

Myös sosionomikoulutukset keräsivät hyvin hakijoita.

Ylempään amk-tutkintoon johtavista koulutuksista hakijoita kiinnostivat eniten palvelumuotoilu, kyberturvallisuus ja projekti- ja myyntijohtaminen.

Luvuissa ovat mukana kevään ensimmäinen yhteishaku englanninkielisiin koulutuksiin 8.–22.1. ja toinen yhteishaku suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin 18.3.–1.4.

Xamk tiedotti keskiviikkona, että AMK-valintakokeista tehdään valtakunnallinen päätös kahden viikon aikana. Valintakokeet on suunniteltu pidettäväksi kesäkuun alussa.

Uusimmat uutiset