Joulupuu-keräys alkaa Kouvolassa tänään lauantaina: Vähävaraisille lapsille hankitut lahjat tulee tuoda tänä vuonna keräyspisteisiin paketoimattomina

Viime vuonna keräyksellä lahjoitettiin kaupungin vähävaraisille lapsille jaettavaksi 1 500 lahjaa.

Katja Juurikko

Arkistokuvassa Joulupuu-keräyspiste Veturissa.
Arkistokuvassa Joulupuu-keräyspiste Veturissa.

Kouvolan Nuorkauppakamarin perinteinen Joulupuu-keräys alkaa tänään lauantaina. Kolme viikkoa kestävään keräykseen voi tuoda vähävaraisille kouvolalaisille lapsille uusia tai itse tehtyjä vaatteita ja tavaroita sekä lahjakortteja.

Keräys on järjestetty Kouvolassa vuosittain vuodesta 2008 lähtien. Kouvolalaiset ovat osallistuneet siihen innokkaasti. Viime vuonna keräykseen lahjoitettiin paikkakunnalla yli 1 500 lahjaa. Kolme vuotta sitten lahjoja kiikutettiin keräyspisteisiin vieläkin enemmän, noin 2 200.

Tänä vuonna keräyspisteitä on 12. Lahjoja toivotaan tuotavan keräyspisteisiin paketoimattomina.

Paketin lahjoittajan on kirjoitettava pakettikorttiin mitä lahja sisältää, minkä ikäiselle se on tarkoitettu ja sopiiko se tytölle vai pojalle.

Pakettikortti tulee kiinnittää lahjan päälle. Pakettikortteja tarvitaan, koska ne helpottavat lahjojen lajittelua.

Viimeinen keräyspäivä on 13. joulukuuta.

Kouvolan kaupungin perhetyö, lastensuojelu ja sosiaalityö toimittavat lahjat joulun alla perille vähävaraisiin perheisiin.

Katja Juurikko

Keräyspisteillä on myös lasten esittämiä lahjatoiveita. Arkistokuva.
Keräyspisteillä on myös lasten esittämiä lahjatoiveita. Arkistokuva.

Keräyspisteitä Kouvolassa, Kuusankoskella, Myllykoskella, Inkeroisissa, Valkealassa ja Anjalassa

Keräyspisteitä on tänä vuonna 12. Keräyspisteet ovat kauppakeskus Veturissa, Prismassa, Vilassa Veturissa, Lähi-Tapiola Vellamossa Kouvolan Torikadulla, Oma Säästöpankissa Kouvolankadulla, parturi-kampaamo Adelessa Myllykoskella, parturi-kampaamo Sariannessa Inkeroisissa, parturi-kampaamo Jaana Leosella Anjalassa, Tykkimäen Saunalla, Kaarnasydämessä Valkealassa, Kuusankosken Alkossa ja Q-Studiossa Kuusankoskella.

Veturissa on lahjoituksille itsepalvelupiste. Sinne voi toimittaa lahjoja kauppakeskuksen ollessa avoinna.

Kouvolan nuorkauppakamarin tiedotteessa kerrotaan, että keräyslaatikon kyljessä on keräysohjeet ja lista toimitettujen lahjojen merkitsemistä varten.

Veturin keräyspisteellä on nuorkauppakamarilaisia päivystämässä viikonloppuisin ja keräyksen loppupuolella. Prisman keräyspiste on edellisvuosien tapaan kassoja vastapäätä.