Valkealalaispariskunta löysi konserttimatkalla ihanan hotellin Savonlinnasta — Kalevi Korjalan Wivilla oy osti perhehotelli Hospitzin

Kalevi Korjala ja Anne Timberg jatkavat Linnankadun upean hotellin tarinaa. Hotelli on auki ympäri vuoden.

Soila Puurtinen

Valkealassa Kouvolassa asuvat Anne Timberg ja Kalevi Korjala alkavat pyörittää Hospitzin toimintaa Savonlinnan Linnankadulla. Pariskunta on hankkinut jo asunnonkin samalta kadulta ihan hotellin naapurista.
Valkealassa Kouvolassa asuvat Anne Timberg ja Kalevi Korjala alkavat pyörittää Hospitzin toimintaa Savonlinnan Linnankadulla. Pariskunta on hankkinut jo asunnonkin samalta kadulta ihan hotellin naapurista.

Savonlinnalaisen Perhehotelli Hospitzin liiketoiminta on myyty kouvolalaiselle Wivilla oy:lle. Yritystoimintaa alkaa pyörittää isäntäpari Kalevi Korjala ja Anne Timberg, jotka ovat hankkineet jo Linnankadulta itselleen kodin Savonlinnasta.

Yrityksen muut osakkaat ovat Kalevi Korjalan neljä lasta, joista osa uskoo olevansa jollain tavalla mukana jo ensi kesänä vilinässä.

— Löysimme Perhehotelli Hospitzin sattumalta syksyllä 2017, kun tulimme kaupunkiin konserttivieraaksi ja yövyimme täällä. Ihastuimme hotellin ja rakennuksen historiaan, loistavaan sijaintiin sekä laadukkaaseen ja luontevaan palveluun, Wivilla oy:n toimitusjohtaja Kalevi Korjala kertoo.

Korjala omistaa Kouvolan seudulla kymmenen henkeä työllistävä puunkorjuuyrityksen, mutta se pyörii hyvin ilman toimitusjohtajan päivittäistä läsnäoloa. Korjala on aiemmin toiminut myös kaasuyhtiö Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtajana.

Löysimme Perhehotelli Hospitzin sattumalta syksyllä 2017. — Kalevi Korjala

Jatkossa aika kuluu pääosin Savonlinnassa, koska Hospitzista tulee ympärivuotinen hotelli. Anne Timberg on irtisanoutunut Kouvolan seudun kehitysyhtiön palveluksesta.

Uudet omistajat avaavat vappuna perinteisellä brunssilla.

— Olen erittäin tyytyväinen, että Hotelli Hospitz siirtyy perheyritykseltä toiselle. Uskon, että olemme löytäneet hotellille jatkajat, jotka ymmärtävät talon kulttuurihistoriallisen merkityksen, sanoo väistyvä isäntä Veijo Kuitunen, joka on lupautunut opastamaan uusia omistajia hotelliliiketoiminnan kiemuroihin kevään ja vielä kesänkin aikana.

Tässä vaiheessa kaupassa siirtyy vain hotelliliiketoiminta. Kiinteistö jää Kuitusen perheen omistukseen, mutta kauppasopimus tarjoaa uusilla omistajalla option lunastaa kiinteistö jatkossa itselleen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset