Ikävä yllätys Kouvolan talousarviovalmistelussa — Kaupungin maksuosuus Kymsotelle kasvoi 13 miljoonaa euroa

Kouvola on jo aloittanut toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi virkamiesvalmisteluna. Tieto Kymsoten kasvaneista maksuista tuli sen jälkeen, kun kaupunginhallitus oli keskiviikkona saanut luettavakseen 0,5 miljoonaa euroa ylijäämäisen talousarvioehdotuksen.

Jani Sourander

Kouvolan kaupungin 
virkamiesjohto esitteli ensi vuoden näkymiä ja vuoden 2019 
talousarviota tiistaiaamuna.
Kouvolan kaupungin virkamiesjohto esitteli ensi vuoden näkymiä ja vuoden 2019 talousarviota tiistaiaamuna.

Kouvolan kaupungin talousarvioehdotuksen valmistelu menee täysin uusiksi.

Kaupunginhallitus sai keskiviikkona luettavakseen 0,5 miljoonaa euroa ylijäämäisen talousarvioehdotuksen. Tämän jälkeen kaupunki sai tiedon siitä, että kaupungin maksuosuus Kymsote-kuntayhtymälle on ensi vuonna 13 miljoonaa euroa enemmän kuin mitä kaupunki oli arvioinut. Kulut nousevat 309 miljoonaan euroon.

Tämä käänsi Kouvolan ensi vuoden talousarvion 12,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaupunginjohtaja Marita Toikan ensimmäinen versio vuoden 2019 talousarvioehdotuksesta tuli julki torstaina. Ehdotuksessa tilikauden tulos on 0,5 miljoonaa euroa plussalla. Tämä perustui arvioon, että kaupungin tämän vuoden tulos on 14 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi muuttuneessa tilanteessa on jo aloitettu virkamiesvalmisteluna. Kaupungin omasta toiminnasta on löydetty säästökohteita 5,3 miljoonalla eurolla.

Lisäksi kaupunki olettaa, että Kymsoten edellytetään leikkaavan ensi vuoden kustannuskasvuaan 1,5 prosentilla. Tämä pienentäisi Kouvolan maksuosuutta 4,7 miljoonalla eurolla.

Kyseisten toimenpiteiden jälkeen kaupungin ensi vuoden tulos jäisi 2,5 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

Lisää aiheesta myöhemmin.

Otsikkoa muutettu klo 9.05.

Luetuimmat