Maksuton opiskelu kasvaa Xamkissa – Tyypillinen avoimen korkeakoulun opiskelija on työuransa keskivaiheilla ja asuu Kymenlaaksossa tai Etelä-Savossa

Tämän vuoden alusta työttömät työnhakijat ja lomautetut voivat opiskella maksuttomasti.

Maksuton opiskelu kasvaa Xamkissa – Tyypillinen avoimen korkeakoulun opiskelija on työuransa keskivaiheilla ja asuu Kymenlaaksossa tai Etelä-Savossa

Maksuton opiskelu lisääntyy Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa. Xamk kertoo tiedotteessa, että avoimen ammattikorkeakoulun opintojen maksuttomuus kasvaa.

Maksuttomasti voivat opiskella toisen asteen oppilaitosten tutkinto-opiskelijat eli lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja kansanopistojen opiskelijat, seniorieläkeläiset sekä uutuutena tämän vuoden alusta työttömät työnhakijat ja lomautetut.

Lisäksi Xamkista valmistuneille tarjotaan maksuttomia avoimen AMK:n opintoja kaksi vuotta valmistumisen jälkeen.

Osa Xamkin avoimen tarjonnasta on maksutonta kaikille.

Hyvinvointi ja koodaus kiinnostivat

Viime vuonna Xamkin avoimeen ammattikorkeakouluun ilmoittautui yli 17 000 henkilöä ja opintopisteitä suoritettiin ennakkotietojen mukaan yli 91 000. Tämä on neljänneksi eniten kaikista Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

Xamkin jatkuvan oppimisen johtaja Pia-Mariana Toukkari kertoo, että kiinnostusta herättivät eniten yksilön hyvinvointiin ja kehittämiseen liittyvät opintojaksot sekä koodauksen ja ohjelmoinnin opinnot.

Tyypillinen avoimen AMKn opiskelija Xamkissa on työuransa keskivaiheilla oleva, Kymenlaaksossa tai Etelä-Savossa asuva henkilö. Opiskelumotivaatioina on usein ammatillinen kehittyminen.

Englanninkielisiä verkko-opintoja suorittavien määrä kasvaa

Toukkarin mukaan opintoja valitaan muutaman opintojakson verran lukukaudessa.

– Avoimessa AMKssa opiskelee myös polkuopintoja suorittavia nuoria, joka hakevat omaa alaansa ja tutustuvat tutkintoon johtavaan koulutukseen. Näiden lisäksi Xamkissa on kasvava joukko opiskelijoita ympäri maailman, jotka suorittavat englanninkielisiä verkko-opintoja, hän kertoo tiedotteessa.