”Todella hyvä, että vanhat mätäpaiseet puhkaistaan” — Kouvolan nuorimpien valtuutettujen kokemukset kaupunginhallituksen pöyristyttävästä keskustelukulttuurista kirvoitti lukijoiden keskuudessa vilkkaan keskustelun, lue täältä lisää!

Keskustelu Kouvolan päätöksenteosta jatkuu verkossa.

Johannes Wiehn

Valtuutetut Jenni Aikio (vihr.), Matti Lindholm (kok.), Jenny Hasu (kesk.) ja Sanna Tähtinen (sd.) löytävät Kouvolan politiikasta paljon heitä yhdistäviä asioita. Heistä tehty juttu viime sunnuntaina on herättänyt keskustelun kouvolalaisesta päätöksentekokulttuurista.
Valtuutetut Jenni Aikio (vihr.), Matti Lindholm (kok.), Jenny Hasu (kesk.) ja Sanna Tähtinen (sd.) löytävät Kouvolan politiikasta paljon heitä yhdistäviä asioita. Heistä tehty juttu viime sunnuntaina on herättänyt keskustelun kouvolalaisesta päätöksentekokulttuurista.

Kouvolan Sanomat kertoi viime sunnuntaina Kouvolan nuorimpien valtuutettujen kokemuksista kaupunginhallitus työskentelystä. Asiat sovitaan pienessä piirissä ja kaupunginhallituksessa jyrätään ja mollataan.

Kouvolassa eri puolueisiin kuuluvat alle nelikymppiset valtuutetut ovat perustaneet kapinaryhmän, jossa voi vapaasti puhua politiikasta ja hakea yhteyttä yli puoluerajojen.

Jutussa haastatellut valtuutetut Jenni Aikio (vihr.), Jenny Hasu (kesk.), Matti Lindholm (kok.) ja Sanna Tähtinen (sd.) ovat kokeneet loukkauksia, turhautumista, mutta toisaalta myös ymmärrystä yli puoluerajojen ja onnistumisa kuluneen kahden vuoden ja viiden kuukauden aikana. Osa heistä kertoo uupuneensa vanhakantaiseen keskustelukulttuuriin.

Juttu kirvoitti vilkkaan lukijoiden keskuudessa vilkkaan keskustelun. Perjantaiaamuun mennessä kommentteja on jutuista kertynyt jo 140.

Kommenteissa nuoret valtuutetut saavat sympatiaa ja lukijat puolelleen. Heitä kiitellään siitä, että asiat tuodaan vihdoin julkisesti esille.

— Todella hyvä asia, että nämä vanhojen jäärien aiheuttamat mätäpaiseet puhkaistaan. Ei ole ihme, että kaupunkimme asiat ovat nyt tässä karmeessa kunnossa, Arska kirjoittaa.

Nuoria valtuutettuja myös tsempataan jatkamaan omalla linjallaan piittaamatta ”vanhojen jäärien” mielipiteistä ja ohjeistuksista.

— Erinomaisia mielipiteitä nuorilta valtuutetuilta! Valitettavasti valtuuston alkukaudella nuoret on jyrätty konkareiden toimesta melko totaalisesti. Heille on annettu ymmärtää, kuinka pitää äänestää. Nyt näyttää hyvältä, aletaan käyttää omaa järkeä. Pitäkää omat mielipiteenne, älkää alistuko konkareiden painostukselle, Kari Taskinen sanoo.

— Näiden nuorten valtuutettujen ajatukset ja yhteistyö ovat kuin raikas tuulahdus vanhojen jäärien vallankäytön varjoista. Tämän ajattelun soisi nousevan voitolle tulevissa päätöksissä. Nyt on aika ryhmien kokemattomien ja tähän asti hiljaisten ottaa valta käsiinsä ja äänestää omilla aivoillaan. Kouvolalla näyttäisi sittenkin olevan toivoa, E Tuomas kirjoittaa.

Kommenteissa käydään myös pitkä keskustelut Kymsotesta ja kaupungin terveydenhoidon tilasta.

"Kabinettipäätösten aika ohi"

— Hienoa nuoret valtuutetut. Toivotaan, että vanha kabinettipäätösten aika on ohi pian. Toivon teille rohkeutta ja voimia ottaa asioita esiin vastustuksesta huolimatta, Tuntosarvi tsemppaa.

— Olisiko jo aika ensivaaleissa päästää nämä vanhat jäärät ja hyväveli porukka tuskistaan ja jättää äänestämättä heitä. Saataisiin edes jotain päätöksiä aikaan. Hävettää heidän käytös, Vaihtoon -nimimerkki kommentoi.

Osa kommentoijista pelkää, että nuoret valtuutetut ovat lähteneet palveluverkkokeskusteluun mukaan:

— Hienoa että nuoremmat edustajat ovat ottaneet politiikan teon mädännäisyyden esille. Tätähän se on kaikkialla, missä asioita hoidetaan poliittisin perustein.

Surullista on sen sijaan se, että hekin ovat lähteneet tähän palveluverkkopainotteiseen keskusteluun mukaan. On toki totta, että sitäkin puolta on kammattava tarkasti ja otettava rönsyt pois, mutta kun ne ovat pikkurahoja todellisten ongelmien takana. Nyt on vaan luo ilmeisen tarkoituksellisesti aikaan joukkohysteria ja mieliala, jossa palveluverkko olisi kouvolan talousahdinkon suurin ja jopa ainut syy. Näin kirjoittaa nimimerkki Talouden ekonomia.

Lue lisää kommentteja ja ota osaa keskusteluun!

Uusimmat uutiset