Kouvolalainen Mika Palosara siirtyy Harjusta Kouvolaan ensi vuoden helmikuussa

Hanne Vainikka

Mika Palosara siirtyy Harjusta Kouvolaan töihin.
Mika Palosara siirtyy Harjusta Kouvolaan töihin.

Harjun oppimiskeskuksen toimitusjohtaja ja rehtori, kouvolalainen Mika Palosara on valittu Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus KRAO oy:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä ensi helmikuun alussa.

— Odottavalla ja mielenkiinnolla olen palaamassa Kouvolaan töihin.

Palosaralle rautatiealan koulutus on sikäli tuttu, että hän työskenteli Kouvolan seudun ammattiopistossa, kun rautatiealan koulutusta lähdettiin hakemaan Kouvolaan.

Palosara hoitaa nykyistä tehtäväänsä Harjussa tammikuun 2020 loppuun saakka. Tuona aikana on tarkoitus valita hänelle seuraaja ja perehdyttää tämä tehtävään.

Palosara aloitti Harjussa vuoden 2016 alussa, kun hänen edeltäjänsä Mikko Kunnaala siirtyi eläkkeelle.

Mika Palosaran aikana Harjuun on hankittu ja otettu käyttöön Suomen ensimmäinen esteratsastussimulaattori. Suurimpia rakennushankkeita ovat olleet ratsastusmaneesin rungon vahvistaminen ja käsityksen perinteisestä hevostallista muuttavan aktiivitallihankkeen valmistelu vuosina 2017-2018 ja rakentamisen käynnistäminen. Hanke valmistuu syksyn aikana.

— Olemme käynnistäneet myös uusia koulutusaloja. Luonto- ja ympäristöalan koulutus alkoi 2017, samalla kun maatalousala aloitettiin uudelleen Harjussa. Metsätalousala käynnistyi tänä vuonna, Palosara kertoo.

Myös puutarha-alan oppimisympäristöä oppilaitoksessa on kehitetty muun muassa aloittamalla oman puistoalueen mittava vesiaiherakentaminen.

Opiskelijan ideasta käynnistyneen Vahtivuori elää -hankkeen puitteissa Harjuun on juuri valmistunut uusi tapahtuma-alue ja luonnonnäyttämö. Kuluvana syksynä käynnistellään myös merkittävää hevosalan koulutus- ja kehittämiskeskushanketta. Sen Palosara haluaa myös olla saattamassa hyvään vauhtiin syksyn aikana.