Kouvolassa kunnostetaan ratasiltoja — Kahden sillan korjaus maksaa 3,5 miljoonaa euroa

Korjaustyöt saattavat hetkellisesti hidastaa liikennettä.

Lukas Pearsall

Harjujoen ylittävää ratasiltaa korjataan parhaillaan.
Harjujoen ylittävää ratasiltaa korjataan parhaillaan.

Väylävirasto kunnostaa parhaillaan Kouvolassa neljää vanhaa ratasiltaa. Yksi niistä on Vuohijärvellä, Kalsonlahden kohdalla Vuohijärventien varrella. Sillasta uusitaan reunapalkit, vedeneristeet kiskot ja laakerit. Lisäksi silta pinnoitetaan.

Voikkaalla Harjunjoen ratasillasta uusitaan reunapalkit, vedeneristeet kiskot ja laakerit. Silta pinnoitetaan. Rakennustöiden takia Harjujokeen on rakennettu väliaikaiset työpenkereet nostoja ja betonivaluja varten.

Korjaustöiden takia on Vuohijärvellä siltaan on rakennettu telineet ja liikenne on siirretty yhdelle kaistalle liikennevalo-ohjauksella.

Syynä on GRK Infra oy:n työmaapäällikön Ville Longan mukaan se, että työt saattavat tilapäisesti hidastaa liikennettä.

— Liikennemäärä tosin on niin pieni, että liikennevaloja pidetään toistaiseksi vain vilkkumassa keltaisella.

Kiskojen uusiminen ja uusi vedeneristys tehdään sillalle juhannuksena. Heinäkuun alussa liikennevalot poistetaan, Lonka sanoo.

Voikkaan Harjunjoelle on tehty työpenkereet töiden ajaksi. Ne puretaan, kun työt on saatu tehtyä. Harjunjoella kunnostustyöt eivät haittaa liikennettä.

Siltojen korjaus alkoi maaliskuun puolivälissä. Työt kestävät marraskuun loppuun. Kahden sillan kunnostustyöt maksavat yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset