Korian Tallisilta palaa paikoilleen - sotasaaliiksi saatu silta on käytössä kesäkuussa

Korian Tallisilta purettiin elokuussa 2016.
Korian Tallisilta purettiin elokuussa 2016.

Korian Pioneeripuistossa sijaitseva Tallisilta nostettiin pois paikoiltaan elokuussa huoltotöitä varten. Sillan rautaiset runkoelementit on nyt hiekkapuhallettu, korjattu ja maalattu. Paikoilleen ne nostetaan loppuviikosta.

— Odotamme, että runko saadaan yhden päivän aikana paikoilleen. Sen jälkeen alkaa välittömästi sillan kannen rakentaminen, Kouvolan rakennuttajapäällikkö Antti Nyberg kertoo.

Tallisillan purku ei sujunut ongelmitta. Sillan betoniset kannatinpylväät olivat vuosien saatossa kallistuneet sen verran, että sillan metallinen runko oli kiilautunut kiinni tolppien väliin. Nyt talvisodassa venäläisiltä sotasaaliiksi saatu runko on kunnostettu.

— Korjatut paikat näkee siitä, että uusia osia ei enää niitattu paikoilleen, vaan ne on kiinnitetty pulteilla. Korjaustyöt tehtiin paikan päällä Pioneeripuistossa.

Tallisillan korjauksen aikataulua ovat venyttäneet betoniset kannatinpylväät, jotka on pitänyt rakentaa uusiksi. Nybergin mukaan sillan pitäisi olla käyttövalmiina Pioneeripuistossa kesäkuussa järjestettäviin Erämessuihin mennessä.

— Silta saa myös valaistuksekseen led-kaiteet. Ympäristö maisemoidaan myöhemmin osana suurempaa maisemointisuunnitelmaa.

Niko Kaartinen

Niko Kaartinen