Kaivonkansi lähti aurauskoneen mukaan Kuusankoskella – Pelastuslaitos etsi kadonnutta kantta lumikasasta metallinpaljastimella

Valpas ohikulkija huomasi, että sadevesikaivo ammotti ilman kantta Lassilanpellontien ja Naukiontien risteyksessä.

Marjo Latvanen

Kaivonkansi lähti aurauskoneen mukaan Kuusankoskella – Pelastuslaitos etsi kadonnutta kantta lumikasasta metallinpaljastimella

Metallinpaljastin osoittautui oivaksi apuvälineeksi, kun Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen kadonneesta kaivonkannesta Kuusankoskella tiistaina.

Valpas ohikulkija huomasi, että sadevesikaivo ammotti ilman kantta Lassilanpellontien ja Naukiontien risteyksessä. Kansi oli irronnut aurauskoneen mukaan.

Ohikulkija ilmoitti asiasta pelastuslaitokselle, joka lähti liikkeelle metallinpaljastimen kanssa.

Asemamestari Kalle Kelkka Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että metallinpaljastimia käytetään melko harvoin, mutta ne kuuluvat varustukseen, koska paloposteja joudutaan joskus etsimään lumikasojen alta.

Neljän palomiehen voimin paikoilleen

Nyt etsintöjen kohteena oli raskas viemärinkansi, jonka metallipaljastin löysikin suuresta lumikasasta lähistöltä. Raskas kansi kaivettiin esiin noin metrin syvyydestä lapioilla ja kannettiin neljän palomiehen voimin paikoilleen.

Kaivolla oli syvyyttä viiden metrin verran, ja avonaiseen sadevesiviemäriin pystyy ihminenkin putoamaan.

Pelastuslaitos kiittelee asian huomannutta ohikulkijaa. Tiedossa ei ollut, kuinka pitkään kaivo on ollut ilman kantta, mutta todennäköisesti aurauskone on tempaissut sen mukaansa tiistain tai maanantain aikana.

Hälytys tuli pelastuslaitokselle vahingontorjuntana kello 17.45.