Vesiputki vuoti laajalla alueella Kuusankoskella — Korjaustyöt jatkuvat yli yön, katso kuvat ja video

Myös Pohjois-Kymen sairaalassa oli vesikatkos vuodon takia.

Krista Lihvonen-Hietakallio

Vesi pulppusi tielle kioskin kohdalla putkirikon takia.
Vesi pulppusi tielle kioskin kohdalla putkirikon takia.

Kuusankoskella on ollut vuoto vesijohtoverkostossa maanantai-iltana. Kouvolan Veden laitospäällikkö Ari Mikkelä kertoi kello 19 aikaan, että vuotoa paikannetaan ja korjaustyöt ovat käynnistymässä.

Kouvolan Veden päivystäjä ja verkostoinsinööri Anssi Soininen kertoi kello 21.40, että vuoto on suljettu ja linja alkaa täyttyä. Kun linja on täyttynyt, kiinteistöihin alkaa virrata jälleen vettä.

Elina Iiskola

Vuorilaaksontiellä vettä tulvi kadulle.
Vuorilaaksontiellä vettä tulvi kadulle.

Vuoto oli Naukion alueella. Vuorilaaksontien ja Kuusantien välissä menevä runkolinja rikkoutui.

Soininen kertoo, että vaikutus ulottui vesilaitokselle tulleiden puheluiden mukaan Voikkaalle, Mäyränkorpeen ja Rekolaan asti.

Myös Pohjois-Kymen sairaala kärsi vesivuodosta. Soininen kertoo, että Kouvolan Vesi toimitti sairaalaan konttivettä katkon aikana.

Yön yli jatkuvien korjausten takia Vuorilaaksontien varrelle ei tule vettä ennen kuin linja on kunnossa.

Lisäksi Soinisen mukaan voi olla, että vettä ei tule Vuorilaaksontien välittömässä läheisyydessä olevien katujen varsille, mutta muualla ongelma on korjaantumassa.

Syytä putken rikkoutumiselle Soininen ei osaa vielä sanoa. Ulkopuolista syytä ei kuitenkaan ole, sillä alueella ei esimerkiksi ole tehty mitään kaivutöitä.

Kouvolan Veden verkkosivujen mukaan vesikatkon jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta, mikä voi aiheuttaa veden sameutta ja värillisyyttä.

Nämä eivät ole terveydelle vaarallisia, mutta voivat tukkia hanojen ja pesukoneiden sihtejä ja liata pyykkiä. Haittojen poistamiseksi Kouvolan Vesi suosittelee veden juoksuttamista, kunnes vesi kirkastuu.

Jos video ei näy, katso se tästä.

Juttuun on vaihdettu kuva kello 19.50 sekä lisätty kuva ja video kello 20.18. Uutista on päivitetty ja aikamuotoja vaihdettu kello 21.58.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut