Lasten terveyspalveluita kootaan saman katon alle Kymsotessa – Katso tästä, mitkä palvelut ovat muuttaneet Kouvolassa

Arkisto

Kymsoten lasten palveluissa on etelässä ja pohjoisessa otettu käyttöön kehityksen tuen tiimejä.
Kymsoten lasten palveluissa on etelässä ja pohjoisessa otettu käyttöön kehityksen tuen tiimejä.

Lasten terveyspalveluita kootaan saman katon alle Pohjois- ja Etelä-Kymenlaaksossa. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessa, että kehityksellisten palveluiden vastaanotot ovat muuttaneet.

Pohjoisessa vastaanotto, joka aiemmin on tullut tutuksi nimillä Hattu-neuvola ja Nepsy-vastaanotto, on muuttanut Marjoniementie 6:een toiseen kerrokseen.

Myös lasten kuntoutuksen puheterapeutti on muuttanut samaan osoitteeseen, jossa toimii ennestään lasten kuntoutuksen fysioterapeutteja sekä keskustan neuvola.

Etelässä kehityksellisten palveluiden vastaanotto, lasten perusterveydenhuollon kuntoutuksen yksi puheterapeutti sekä lastenpsykiatrian arviointi- ja konsultaatiotyöryhmä on muuttanut Kotkansaarelle kauppakeskus Pasaatiin.

Siellä on myös lasten kuntoutustyöryhmän osoite.

Kehityksen tuen tiimit käyttöön

Sekä etelässä että pohjoisessa on kehityksellisten palveluiden vastaanoton ja lasten kuntoutuksen yhteistyönä otettu käyttöön kehityksen tuen tiimejä.

Terveydenhuollon työntekijä, esimerkiksi lapsen oma neuvola- tai kouluterveydenhoitaja, tai lääkäri voi tehdä konsultaatiopyyntöjä niille. Pyyntöjä tehdään tilanteissa, joissa on huolta neuvola- tai alakouluikäisen lapsen kehityksestä, mielialasta, keskittymisestä tai käyttäytymisestä.

Kehityksen tuen tiimiin keskitetään erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon siirtyvien neuvola- ja alakouluikäisten ADHD-seurannat.