Kuusankoskella tehtiin historiaa: Krista Heinonen ja Sanna Koskela ovat Suomen ensimmäinen kilpaileva naistanssipari — ”Meistä tanssilattia kuuluu kaikille”

Syksyllä voimaan tullut sääntömuutos sallii samaa sukupuolta olevat parit rock'n'swing-tanssien kilpailuissa.

Jussi Lopperi

Sanna Koskela ja Krista Heinonen ovat hyviä ystäviä keskenään. He ovat kiertäneet tanssilavoja jo pitkään.
Sanna Koskela ja Krista Heinonen ovat hyviä ystäviä keskenään. He ovat kiertäneet tanssilavoja jo pitkään.

Kuusankoskitalossa tehtiin lauantaina historiaa, kun bugg-tanssin yleisessä sarjassa kilpaili Suomen ensimmäinen samaa sukupuolta oleva tanssipari.

Kouvolan Terpsikerhoa edustavat kouvolalainen Sanna Koskela, 37, ja lahtelainen Krista Heinonen, 32, olivat tyytyväisiä vastaanottoon, jonka he kilpailun aikana saivat.

— Fiilis oli ihan uskomaton. Saimme paljon kannustusta ennen suoritustamme, Koskela sanoo.

Parin tulee ilmoittaa, kumpi vie

Bugg on ruotsalainen menevä rock'n'swing-tanssi. Lajiin tuli tänä syksynä sääntömuutos, joka sallii myös samaa sukupuolta olevat parit. Kilpailijat saavat pukeutua vapaasti. Heidän pitää vain ilmoittaa, kumpi parista on viejä.

Hyvät ystävät Heinonen ja Koskela ovat tanssineet aiemmin yhdessä lähinnä lavatansseissa, kun miespuolisia viejiä ei ole ollut.

— Olemme hyvä pari keskenämme. Tanssilavoilla on ollut huomattavissa ilmiö, että miespuolisia viejiä on vähän, Heinonen kertoo.

Vaikka tanssiparilla on takanaan jo kymmenisen vuotta paritanssiharrastusta, lauantain kilpailuihin pari ehti harjoitella vain pari kuukautta. Koskelan mukaan he ovat molemmat kiireisiä, joten yhteisten treenien sopiminen oli ajoittain hankalaa.

— Tämä ei liity seksuaaliseen suuntautumiseen, vaan kahteen ystävään, joiden fiilis ja rytmi toimii hyvin yhteen. Sanoimme aluksi ihan suoraan, ettemme osallistu, koska yhteisiä treenejä oli niin vähän alla. Valmentajamme puhuivat meidät ympäri. Onneksi he tekivät sen, Heinonen sanoo.

Heinosesta ja Koskelasta on hienoa, että he saavat olla tienraivaajina.

— Meistä tanssilattia kuuluu kaikille ja haluamme kannustaa samaa sukupuolta olevia pareja enemmänkin lajin pariin, Heinonen sanoo.

Jussi Lopperi

Sanna Koskelan ja Krista Heinosen mielestä tanssilattia on kaikille avoin.
Sanna Koskelan ja Krista Heinosen mielestä tanssilattia on kaikille avoin.

Kouvolan Terpsikerho järjestää tanssin GP-kilpailut talkoovoimin

Suomessa järjestetään noin kuudet tanssin GP-kilpailut vuoden aikana. Kouvolan Terpsikerho järjestää niistä yhdet.

Tänä vuonna rock'n'swing-tanssien GP-kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa Kuusankoskitalossa. Aiemmin kilpailut on järjestetty Korian monitoimihallissa, mutta se oli tänä vuonna varattu. Kouvolan Terpsikerho on järjestänyt kilpailuja neljänä vuotena.

GP-kilpailut ovat seuran vuoden isoin tapahtuma. Kilpailut järjestetään talkoovoimin. Tuomarit tulevat tapahtumaan Suomen tanssiurheiluliiton puolesta.

— Paikkavaraus pitää tehdä hyvissä ajoin, mutta viimeinen kuukausi ja etenkin viimeinen viikko ennen kilpailuja on täynnä säpinää aamusta iltaan, varapuheenjohtaja Heini Ahtiainen Kouvolan Terpsikerhosta sanoo.

Juttua on päivitetty kello 20.06. Korjattu Heinosen kotipaikka Lahdeksi sekä tarkennettu kahta kommenttia.

Luetuimmat