Eskolanmäen Telebaaria on hajotettu kolmena yönä — Paikalle jätetyssä viestissä vaadittiin rahaa ja tupakkaa kuoleman uhalla

Poliisille ei ole tullut ilmoituksia Telebaariin liittyvistä häiriöistä.

Sonja Ovaskainen

Käyttäjien Telebaariin tuomia kalusteita on rikottu kolmesti viikon sisällä.

Eskolanmäen Salen takana metsikössä oleva epävirallinen kokoontumispaikka Telebaari on joutunut ilkivaltaisten hyökkäysten kohteeksi. Paikalle tuotuja kalusteita on hajotettu ja teltta romautettu.

Telebaarissa keskiviikkoaamupäivänä oleskellut Kemppi kertoo, että vahinkoa on käyty tekemässä kolmena yönä. Ensimmäinen kerta oli viime viikolla, toinen tiistain vastaisena ja kolmas keskiviikon vastaisena yönä.

Yhdellä kerralla paikalle on jätetty käsin kirjoitettu lappu, jossa Telebaarin väkeä nimitellään ja heitä vaaditaan jättämään paikalle yöksi 20 euroa ja tupakka-aski. Jos näin ei tapahdu, kirjoittaja uhkaa kuolemalla, teltan kaatamisella ja poliisille ilmoittamisella.

Kempillä ei ole aavistusta, kuka tai ketkä tekojen takana voisivat olla. Hän kertoo erään Telebaarin käyttäjän nähneen paikalla tukevan, lippalakkipäisen miehen, jota ei ollut tunnistanut.

Sonja Ovaskainen

Kouvolan Sanomille lähetetyn lukijavihjeen mukaan Telebaarilla olisi käyty tappelu käyttäjien ja mahdollisesti paikallisen nuorison välillä. Kemppi ja kaksi muuta paikalla ollutta miestä kieltävät kuulleensa sellaisesta mitään.

Mistään Telebaariin liittyvästä ei ole tullut ilmoituksia poliisille tai kaupungin edustajille. Metsäsuunnittelija Ismo Huotari luonnehtii paikkaa pääsääntöisesti rauhalliseksi.

Aarin kokoinen Telebaari on toiminut jo vuosien ajan. Käyttäjät ovat tuoneet kalusteet paikalle itse, ja ne toimitetaan talveksi säilöön. Kaupunki on välillä purkanut paikan, mutta kokoontuminen siellä on jatkunut ja uusia kalusteita on tuotu.

— Eiköhän tämä jossain vaiheessa tule taas kunnostettua, Kemppi arvelee rikottuja huonekaluja katsellen.

Luetuimmat