Kymenlaaksossa tiistaina yksi uusi todettu koronavirustapaus – Karjalan prikaatissa ensimmäinen todettu tartunta huhtikuussa

Kouvolalaisilla ei ole lähes viikkoon todettu uusia tartuntoja.

Timo Pasanen

Kymsotessa on tutkittu 1869 koronavirusäytettä.
Kymsotessa on tutkittu 1869 koronavirusäytettä.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa kolme koronaviruspotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilaston mukaan Kymenlaaksossa kirjoilla olevilla on tiistaina todettu yhteensä 38 tartuntaa. Uusia tapauksia on yksi.

Kouvolalaisilla uusia tartuntoja on todettu viimeksi viikko sitten keskiviikkona. Niitä on yhteensä 21.

Maaliskuun alusta Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kyntayhtymässä Kymsotessa on tutkittu yhteensä 1869 näytettä. Edellisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 344.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja.

Kymsoten mukaan syynä eroon on, että THL:n tilastoissa näkyy tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Karjalan prikaatissa yksi tartunta huhtikuussa

Myös Karjalan prikaatissa on todettu yksi koronavirustartunta varusmiehellä huhtikuun aikana. Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Juhana Skyttä kertoo, että varusmiehiä tai henkilökuntaa ei altistunut.

– Varusmies oli sairastunut kahden viikon kotilomansa loppupuolella. Hän ei tietenkään palannut varuskuntaan, vaan jäi kotiin toipumaan. Tervehdyttyään hän palasi palvelukseen.

Tapaus on toistaiseksi ainut Karjalan prikaatissa.

27. huhtikuuta puolustusvoimissa oli todettu yhteensä 30 koronavirustartuntaa. Näistä 17 on henkilökuntaa ja 13 varusmiehiä.

Suomessa nyt yli 5 400 varmistettua koronavirustartuntaa

Suomessa on nyt 5 412 varmistettua koronavirustartuntaa, joista uusia on 85. THL päivitti tiistaina uudet tiedot Suomessa varmistetuista koronavirustartunnoista. Uudet tapaukset kasvoivat maanantaista, jolloin niitä oli 73.

Eniten koronavirustartuntoja on Helsingissä, jossa varmistettuja tartuntoja on nyt 2 018. Kasvua maanantain lukemaan Helsingissä on 29 tartuntatapausta.

Helsingin jälkeen eniten tartuntoja on Espoossa ja Vantaalla. Espoossa tartuntoja on nyt 589 ja Vantaalla 587. Yli sata tartuntaa on myös Turussa, 146, ja Tampereella, 130.

Muista kaupungeista yli 90 tartuntaa on Jyväskylässä ja Järvenpäässä. Jyväskylässä tartuntoja on 99 ja Järvenpäässä 95.

Pohjois-Suomessa Oulussa varmistettuja koronavirustartuntoja on 89.

Eiliseen mennessä koronaviruskuolemia oli Suomessa todettu 240 ja tehohoidossa oli 49 potilasta.